HK.dk logo

Målinger skal afsløre effekten af jobindsatsen

20. januar 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nyt it-baseret værktøj skal hjælpe kommunerne med at regne på, om de forskellige beskæftigelsesindsatser er en god forretning.

Det kan være vanskeligt for kommunerne at se, om beskæftigelsesindsatser for de mest udsatte ledige kan betale sig. Med et nyt værktøj vil kommunerne kunne se, hvor lidt eller hvor meget der skal til, for at en indsats tjener sig hjem igen. Det skriver Avisen Kommunen.

’Jobinvestering’ er navnet på der nye it-værktøj, der skal udvikles af KORA – Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse. Intentionen er, at værktøjet for eksempel skal kunne beregne, hvor hurtigt en indsats har tjent sig hjem, også selvom den ledige kun kommer i beskæftigelse i kort tid. Værktøjet vil også kunne regne ud, hvornår det for eksempel kan betale sig at få folk i fleksjob.

Data, historik og skøn

Konkret vil Jobinvestering kunne udarbejde en prognose for den enkelte kommunes fremtidige udgifter før og efter en given indsats. Beregningerne baserer sig på data om kommunens egne ydelsesmodtagere og historiske oplysninger om blandt andet til- og afgang til forskellige ydelsestyper. De bagvedliggende forventede effekter af indsatsen baseres på kommunernes egne skøn.

Den nye satsning har blandt andet sin baggrund i, at der den 1. januar 2016 kom nye regler for, hvornår kommunerne får refusion for overførslerne til syge og ledige. Hvor refusionen tidligere blandt andet var afhængig af, om de arbejdsløse var i aktivering, ser det nye system nu udelukkende på, hvor længe den ledige har været på overførselsindkomst. 

Jo længere tid på overførsel des mindre refusion til kommunen. Målet med denne refusionsreform har været at komponere et mere enkelt system med et større incitament til at få folk hurtigt i job.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk