HK.dk logo

Chok i Skat: 400 rammes af flytteplaner

21. januar 2016  |  HK Stat  |  HK SKAT  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

400 medarbejdere i Skat fik tirsdag den 19. januar besked om, at deres funktion flyttes til et andet sted i landet. Specialiserede kompetencer kan gå tabt midt i genopretningen, advarer formand for HK SKAT Ulla Fabricius.

Fra Høje-Taastrup Til Ribe. Fra Odense til Ribe. Fra Ribe til Tønder. Fra Horsens til Ringkøbing. Og listen fortsætter.

Omkring 400 medarbejdere i Skat fik tirsdag besked om at deres job flytter. Østbanegade i København, Høje-Taastrup, Horsens og Aalborg var nogle af de skattecentre, hvor flest fik besked om, at deres arbejde nu skal flytte. 

For mange kom nyheden helt uventet.

- Det er en kæmpe rokade af såvel arbejdsopgaver som medarbejdere, og det kom som noget af et chok for mange af dem, der nu enten skal flytte flere hundrede kilometer eller finde et nyt arbejde, hvis de ikke kan rykke med, fortæller Ulla Fabricius, der er formand for Landsklubben HK SKAT.

- Nogle adresser bliver hårdere ramt end andre, og vores tillidsrepræsentanter ligger vandret for at hjælpe de medlemmer, der bliver berørt, eller som er urolige eller nervøse for udmeldingen, og hvad det betyder for dem og deres kolleger, siger hun.

En plan, der skal standse skandalerne

Direktionen i Skat havde kaldt de fleste af Skats 6.000 medarbejdere til møde tirsdag klokken 10 på alle adresser. På nær dem i toldstederne, som ikke bliver berørt. Mange tillidsrepræsentanterne ligger vandret for at hjælpe de kolleger, der bliver berørt, eller dem, der er urolige eller nervøse for udmeldingen, og hvad det betyder for dem og deres kolleger.

Direktører, underdirektører og de lokale ledelser fremlagde landet over den ventede fremtidsplan for medarbejderne. En plan, der med et skal løse regeringens flytteplaner, lokaliseringen af landets skattefolk og ikke mindst genopretningen af Skat.

Ulla Fabricius advarer dog om, at nogle af de funktioner, der nu flyttes over store afstande er specialiserede opgaver, der ikke lige kan overdrages.

- Nu sender man igen folk ud på landevejene, men nogle steder har ledelsen valgt at flytte afdelinger med særlige kompetencer over lange afstande. Man kan godt frygte for konsekvenserne hvis den viden går tabt, siger hun.

200 stillinger var i forvejen varslet til at flytte væk fra hovedstaden som en del af regeringens plan om flytning af 3.899 statslige arbejdspladser. Resten var afledte flytninger enten som følge af genopretningsplanen for Skat eller for at skabe fysisk plads til de nye stillinger, der kommer fra København.

Tidshorisonten for udflytningerne fra hovedstaden er frem til udgangen af 2017. 

Historik: Skatteskandaler klæber til cheferne

Flere år med massiv negativ omtale har fået danskernes tillid til landets skattemyndighed til at rasle ned. Der mangler milliarder i statskassen, men både den nuværende og andre af de mange skiftende skatteministre har i svingdøren understreget, at problemet ikke skyldes de ansatte. Især ledelsen har stået for skud, og flere chefer er blevet fyret. Tirsdag den 19. januar 2016 skulle den samlede plan for at redde Danmarks skattevæsen så sættes i værk. 

Skat er i løbet af de seneste 10 år skåret fra cirka 10.000 til cirka 6.000 ansatte. Men de digitale systemer, der skulle overtage opgaverne, er aldrig kommet op at køre. Formand for HK Stat Rita Bundgaard har tidligere skarpt kritiseret, at regeringen ikke vil tilføre flere resurser, og opfordret politikerne til at ansætte flere skattefolk for at få genoprettet tilliden hos den danske befolkning.

Se Skats flytteplan: Geografiske flytninger af arbejdspladser og opdatering af målbilleder PDFUdflytning SKAT

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk