HK.dk logo

Ledere er ikke vilde med digitalisering

21. januar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny undersøgelse viser, at kommunale ledere mener, at implementering af ny teknologi er det mindst vigtige ud af ni ledelsestemaer. Til gengæld er personaleledelse det allervigtigste.

Undersøgelsen Kommunal Ledelse 2015, som Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) netop har gennemført blandt 1264 kommunale ledere viser, at digitaliseringen har hårde kår i landets kommuner.

Ifølge KL's digitaliseringsstrategi er den afgørende, hvis den borgernære velfærd skal bevares, at de kommunale ledere fluks trækker i det digitale arbejdstøj og sikrer en digital dagsorden, der lever op til digitaliseringsstrategiens forventninger og ambitioner, skriver Dknyt.dk

Digitalisering forandrer kerneopgaven

Undersøgelsen Kommunal Ledelse 2015 peger på, at der er en uoverensstemmelse mellem KL’s forventninger og kommunernes brug af digitaliseringen. Den bekræfter samtidig, at digitaliseringsprocessen forandrer kerneopgaven.

Knap 75 pct. af de kommunale ledere oplever, at kerneopgaven har forandret sig i den tid, de har været ledere. Den kendsgerning sætter fokus på lederne.

- Lederen skal være ambassadør for en nødvendig udvikling, og lederen skal evne både at vise og gå digitaliseringsvejen sammen med sine medarbejdere. Det handler konkret om, at lederen skal kunne kommunikere nødvendigheden af og potentialet i digitalisering og velfærdsteknologi som løftestang for fortsat velfærdsudvikling i kommunerne, siger chefkonsulent fra COK, Jeanet Hardis til Dknyt.dk.

Hun peger på, at undersøgelsen Kommunal Ledelse 2015 med tydelighed viser, at den digitale og velfærdsteknologiske udvikling er en udfordring for landets kommuner, og at det kniber med at følge med.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk