HK.dk logo

Silkeborg lykkes med stress-indsats

21. januar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ny forebyggende indsats for stressramte medarbejdere i Silkeborg Kommune tegner til at lykkes. Flere end ventet undgår sygemelding.

Silkeborg Kommune har oprettet en stress-enhed, der skal hjælpe medarbejdere, som er sygemeldte eller på vej til at blive det. Meget tyder på, at det hjælper, skriver de på kommunens hjemmeside.

Projektleder Anne-Sofie Rasmussen fra Silkeborg Kommunes stressenhed på Jobkompagniet siger:

- Ofte er det hele i den situation ét stort kaos, og vi hjælper med at skabe orden og sætter dermed folk i stand til selv at løse problemer. De er nået dertil, hvor de erkender, at de har brug for hjælp, og vi giver dem nogle værktøjer, blandt andet kan det være et søvnprogram, forklarer hun.

24 ud af 32 har undgået sygemelding

Flere end ventet er hjulpet så tidligt i forløbet, at de har undgået sygemelding. I projektets første måneder har 32 afsluttet forløbet, og heraf har 24 undgået sygemelding. Hvis resultaterne holder, vil kommunen over ét år spare omkring to mio. kr. i sygefravær.

Indsatsen bygger på samtaler og eksisterende kommunale tilbud, blandt andet coaching og psykologordning. Oftest er det chefen eller en bekymret kollega, der via kommunens krisehjælpsordning får etableret kontakten til Stress-enheden.

Indtil videre har Stress-enheden været i kontakt med 66 medarbejdere, heraf 39 inden første sygedag. Målet er over et år at hjælpe mindst 100 stressede medarbejdere, at mindst 10 medarbejdere undgår at blive syge, og at mindst 75 får reduceret deres sygemelding med mindst fire uger. Det vil spare knap to mio. kr. på sygefraværet.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk