HK.dk logo

HK og Dansk Flygtningehjælp vil samarbejde om at få flygtninge i job

26. januar 2016  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK og Dansk Flygtningehjælp har givet hinanden håndslag på at samarbejde for at sluse flygtninge ind på arbejdsmarkedet og en bedre udnyttelse af de eksisterende mekanismer.

Det står klart efter et møde mellem organisationerne mandag, hvor de der var enighed om, at integration af flygtninge på det danske arbejdsmarked er en gigantisk opgave, der kræver en indsats fra alle gode kræfter.

- Vi går nu sammen for at bekæmpe massiv flygtningeledighed, som vil have store omkostninger for både den enkelte og statskassen. Det ser vi frem til, og vi vil selvfølgelig gøre vores til at løse opgaven. Det er vores ansvar som ansvarligt fagforbund, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

Dansk Flygtningehjælp ser frem til at se, hvad arbejdsmarkedets parter når frem til ved de kommende trepartsforhandlinger og bakker selvfølgelig fuldt op om den danske model, som organisationen også altid har fastholdt.

- Vores mål er at hjælpe flygtninge med blandt andet at få et arbejde, og her står vi til rådighed for arbejdsmarkedets parter med gode erfaringer og viden fra vores arbejde. Vi glæder os derfor til at følge de kommende forhandlinger fra sidelinjen og efterfølgende arbejde videre med arbejdsmarkedets parter for at sikre en bedre integration, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Et af de konkrete resultater fra mandagens møde mellem HK og Dansk Flygtningehjælp er intentionen om at indkalde til en konference med fokus på, hvordan resultaterne fra trepartsforhandlingerne kan suppleres med konkrete projekter og løsninger.

- Sammen med både arbejdsgivere og lønmodtagere går vi efter at finde de rigtige løsninger hurtigst muligt. Ingen kan være i tvivl om, at det kræver en stor indsats fra alle, siger Andreas Kamm.

For yderligere oplysninger kontakt Simon Tøgern, formand for HK/Privat, på tlf. 5090 9642 eller presserådgiver i Dansk Flygtningehjælp Sara Schlüter på tlf. 2611 1336.

Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk