HK.dk logo

Fællesskabet skal masseres

01. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Problemer skal i højere grad løses i hverdagens uformelle rum, fremfor på månedlige MED-møder, lød det fra næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing på kongressens temamøde.

- Der findes ikke en pille mod dårligt psykisk arbejdsmiljø. Den eneste vej frem er daglig massage og masser af motion – af fællesskabet! Vi kan ikke skabe et godt arbejdsmiljø alene, det sker mellem mennesker, lød det fra HK Kommunals næstformand Mads Samsing, da HK Kommunals kongres her til eftermiddag rykkede til Sydbank Arena, for at mødes med 250 arbejdsmiljørepræsentanter.

Delegerede, medarbejdere, gæster og observatører blev hentet i busser og afbrød i nogle timer kongressen, for at diskutere hvordan vi sammen kan forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Mads Samsing beskriver det psykiske arbejdsmiljø som et stykke sæbe i badekar: Den er der, men den er svær at holde fast på.

- Men det kan lade sig gøre, det er ikke raketvidenskab, men en lille smule sværere. Det handler nemlig om mennesker og relationer, og der findes ikke nogen fikse formler, gjorde han det klart i sin tale til arbejdsmiljømødet.


Problemer skal løses i hverdagen

Han gjorde det klart, at hvor vi tidligere har arbejdet med strukturer, skal vi nu til at arbejde med kulturer. Vi skal ikke længere kun løse problemer til MED-møder. Vi skal i høj grad tage fat i problemerne inden. I hverdagens uformelle rum.

Mads Samsing gav et tænkt eksempel fra et callcenter, hvor stemningen var trykket – de små smil, øjenkontakten og de venlige bemærkninger var forsvundet. Tillidsrepræsentanten greb fat i arbejdsmiljørepræsentanten og sammen gik de til lederen. Lederen blev glad og tog affære, hun var der nemlig ikke til hverdag, fordi hun har kontor et andet sted. Hans pointe var, at det er i dag-til-dag-samarbejdet med lederne, at arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter kan gøre en forskel.

- Lederne er ikke vores modstandere. De synes også det er rædselsfuldt med et dårligt arbejdsklima. Det hjælper ikke noget, at vi taler om, hvor dårligt det psykiske arbejdsmiljø er, og at lederen ikke gør noget ved det. Det hjælper noget, når taler med lederen om, hvad og hvordan, vi gør noget ved det, lyder det fra Mads Samsing inden han giver ordet videre til de 250 arbejdsmiljørepræsentanter.

Kongres 2016

hold dig
opdateret om
kongres 2016

Læs flere nyheder

hold dig
opdateret om
kongres 2016


Læs flere nyheder

HK Kommunal kongres 2016
tema om det gode arbejdsliv. 31. januar til 2. februar på Comwell i koldingHK Kommunal Kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk