HK.dk logo

Topchef deler trivselsansvar med tillidsvalgte

01. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vidensdeling, anerkendelse og inddragelse er i fokus, når Helsingørs kommunaldirektør Stine Johansen praktiserer moderne og medarbejdervenlig ledelse.

- En stærk MED-organisation er en forudsætning for at lykkes som leder. Og ledelse er at ville menneskers udvikling og trivsel. Sådan faldt ordene fra kommunaldirektør Stine Johansen, da hun foran 645 delegerede og arbejdsmiljørepræsentanter gav sin fortolkning af HK Kommunals kongrestema, ’Det gode arbejdsliv’.

Trivsel og arbejdsglæde blandt medarbejderne er helt centrale omdrejningspunkter for Stine Johansens version af moderne ledelse.

- De mål nås bedst via et tæt samarbejde med stærke og kompetente tillidsvalgte. Effekten er mere nytænkning, større produktivitet og lavere sygefravær, lød det fra kommunaldirektøren, der bød ind med forslag til, hvordan såvel ledelse som tillidsvalgte kan optimere samarbejdet om et godt arbejdsmiljø.


Vidensdeling og anerkendelse

For det første bør både tillidsvalgte og chefer ifølge Stine Johansen dele deres viden med hinanden, så der bliver udviklet en form for gensidig afhængighed.

Dernæst er det afgørende, at begge parter anerkender, at man handler ud fra hvert sit udgangspunkt, hvor uenigheder er helt legitime, mener kommunaldirektøren, der også gav et råd, der alene var målrettet lederne:

- Inviter de tillidsvalgte med ind i det politiske rum! Ind i den politiske virkelighed, hvor budgettet og prioriteringer bliver til – og gør det i en ånd af åbenhed, tillid og respekt.

Tillidsvalgte bør gribe dagsordenen

På samme måde står de tillidsvalgte sig rigtig godt ved selv at gribe dagsordenen og byde ind med ønsker og forslag på baggrund af en reel viden om for eksempel budgetoplæg og sparekataloger, lød det fra kommunaldirektøren.

Sejt arrangement

Hun gav afslutningsvist følgende karakteristik af HK Kommunals kongresinitiativ:

- Det er et helt vildt sejt arrangement. Totalt befriende at opleve, hvordan HK Kommunal har struktureret temaeftermiddagen. På mig har det virket aldeles involverende og medskabende.


Kongres 2016

hold dig
opdateret om
kongres 2016

Læs flere nyheder

hold dig
opdateret om
kongres 2016


Læs flere nyheder

HK Kommunal kongres 2016
tema om det gode arbejdsliv. 31. januar til 2. februar på Comwell i koldingHK Kommunal Kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk