HK.dk logo

Hvad var det bedste ved HK Kommunals kongres?

02. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et stærkt fokus på det psykiske arbejdsmiljø og muligheden for at netværke var det bedste ved 2016-udgaven af HK Kommunals kongres, mente tre delegerede.


Emilie Kamilla Pedersen

19 år, Næstved, kontorelev i Region Sjælland, formand for HK Kommunals Elevudvalg

Det er en kæmpe oplevelse at få indflydelse og sidde med ved de stores bord, når der for eksempel snakkes om at øge antallet af kontorelever. Jeg synes også, det er fint, at man sætter fokus på det psykiske arbejdsmiljø, for alle snakker om det på arbejdspladsen. Det var rigtig fint, at arbejdsmiljørepræsentanterne også var med mandag.

Som elev oplever man også arbejdspresset. Vi oplevede et ansættelsesstop sidste år, og stigningen i udgifterne til medicin betyder, at vi i år skal spare i år. Jeg håber, jeg kan få et job i regionen, når jeg er færdiguddannet til august, og på sigt tage en kommunom- og en merkonomuddannelse. Hvis der ikke er noget arbejde til mig, kunne jeg godt finde på at begynde at læse til administrationsbachelor.

Per Jensen

58 år, arbejder med sygedagpenge i Jobcentret i Faaborg-Midtfyn Kommune, TR

Den mundtlige beretning og fastlæggelse af planerne for de kommende fire år har været det vigtigste, men det bedste var mødet i Sydbank Arena med de mange arbejdsmiljørepræsentanter. Det var supergodt med vekselvirkningen mellem Dacapo Teatret små forestillinger og de to kommunaldirektører fra Helsingør og Norddjurs, der var med til at kvalificere debatten.

Alle blev tvunget til at tænke over, hvad de vil gøre anderledes for at gøre arbejdsmiljøet bedre, når de kommer hjem til deres arbejdspladser. Et forslag var blandt andet, at vi i højere grad sætter dagsordenen i stedet for at reagere på udspil fra ledelsen. Det vil jeg tage med hjem til klubben, så vi i fællesskab kan lægge en strategi for at sætte dagsordenen.

Det er min tredje kongres, og jeg er glad for, at kongresfesten er genindført. Der er brug for at folk kan hygge sig mellem alt det seriøse.

Benedikte Fiskbæk Roed

31 år, Kjellerup, nyuddannet administrationsbachelor, formand for Administrationsbachelorernes Landsforening (ABL)

- Jeg er med for første gang, og det har været en supergod anledning til at netværke og finde ud af, hvad tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter beskæftiger sig med. Under uddannelsen var jeg i praktik i fire måneder, men jeg har ikke tidligere været så tæt på dem som nu.

- Det har været rigtig spændende for mig og ABL. Jeg har snakket med flere delegerede om uddannelsen til administrationsbachelor, som jo er ret ny. Uddannelsen gik i gang i 2008, de allerførste dimitterede i 2012, og derfor er der selvfølgelig mange, der ikke ved så meget om den.

- Flere, jeg har snakket med, giver udtryk for, at de gerne vil have administrationsbachelorer som kolleger, men de støder imod, at deres chefer ikke rigtig kender os.  Jeg har udvekslet telefonnumre med et par stykker og har tænkt mig at følge op på snakken om eventuelle jobmuligheder.

Kongres 2016

hold dig
opdateret om
kongres 2016

Læs flere nyheder

hold dig
opdateret om
kongres 2016


Læs flere nyheder

HK Kommunal kongres 2016
tema om det gode arbejdsliv. 31. januar til 2. februar på Comwell i koldingHK Kommunal Kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk