HK.dk logo

Danskerne vil hellere arbejde end på pension

05. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


55% af danskerne vil gerne fortsætte med at arbejde på deltid, når de bliver pensionister. Det viser en undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Wilke på vegne af Sampension.

Langt størstedelen af dem, som har lyst til at blive ved med at arbejde som pensionister, stiller dog en klar betingelse. Det må ikke koste pensionen. I praksis betyder det, at mange vælger at droppe ideen, fordi de fx mister dele af folkepensionen eller boligtilskuddet.

- Vi kan se, at der er mange af vores kunder, der ønsker en mere fleksibel tilknytning til arbejdsmarkedet. Men mange vælger det også fra, fordi de er bange for, det kommer til at koste dem penge, siger kundechef i Sampension, Peter Østergaard.

Manglende fleksibilitet

En anden årsag til, at drømmene om at fortsætte bliver parkeret, er, at arbejdspladserne ikke er fleksible nok i forhold til at have ældre på deltid.

- Der er mange forhindringer, og det er ærgerligt, da det kan være hårdt at stoppe fra den ene dag til den anden. Vi ser, at jo flere forhindringer, der er både i forhold til økonomien og fleksibiliteten, jo nemmere er det bare at gå på pension. Og det er også et tab for arbejdspladserne, da ældre ofte har mange gode år tilbage, hvis de kan være på nedsat tid, siger Peter Østergaard.

Mænd fra hovedstaden vil arbejde længst

De fleste, som siger ja til at fortsætte med at arbejde, bor i Region Hovestaden. Her er det hele 63 %, der vil blive ved, mens færrest ja-sigere bor i Region Nordjylland. Her er det lige knap halvdelen af de adspurgte, der vil blive på arbejdsmarkedet i stedet for bare at hæve pensionen hver måned.

Samtidig tegner der sig et helt klart billede af, at kvinderne siger nej, mens mændene siger ja. 61 % af mændene siger samlet ja, og kun 48 % af kvinderne siger ja.

Der er desuden en tendens til, at flere af dem med længere uddannelse ønsker at fortsætte på deltid, når de er gået på pension. To tredjedele af alle med en lang uddannelse drømmer om at blive på arbejdsmarkedet nogle år endnu, mens kun knap halvdelen med en erhvervsuddannelse har samme ønsker.

Læs mere om delpension her.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk