HK.dk logo

Sygehusansatte får mundkurv på

05. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Personalet i på Middelfart Sygehus er blevet bedt om at fjerne alt materiale, der omhandler støtte til sygehusets bevarelse.

Sundhedspersonalet på Middelfart Sygehus er i oprør, da de mener, at ledelsen har givet dem mundkurv på, fordi de kæmper for deres arbejdsplads.

- Vi er mange, som føler, at det er et indgreb i vores ret til at ytre os, og mange tør ikke længere udtale sig. Mange går rundt med en kæmpe frustration, fortæller en af de ansatte til fyens.dk.

Region Syddanmark skal spare 170 - 180 mio. kr., og i det sparekatalog, regionen har udsendt, er Middelfart Sygehus med i spareplanerne. Det har fået personalet til at uddele foldere og andet materiale, som er udfærdiget i fællesskab med Middelfart Kommune.

Men det må de ikke for ledelsen. Økonomi- og planlægningschef for Sygehus Lillebælt, Christian Sauvr, har sendt dem alle en mail, hvor han beder om, at man fjerner alt materiale, der omhandler støtte til sygehusets bevarelse.

Borgmester kalder ledelsen gammeldags

Borgmester i Middelfart Kommune Steen Dahlstrøm (S) siger til Fyens.dk

- I høringsfasen frem til den 29. februar skal man da have alle facetter med. Også fra de ansatte. Jeg respekterer ledelsen på Middelfart Sygehus’ ret til at gøre dette, men det er en meget gammeldags metode. Det undertrykker debatten, og den burde handle om at få så mange input som muligt her i høringsfasen. Det er deres arbejdspladser, og de har også en ret til at ytre sig. Det er ikke klædeligt at undertrykke debat, og slet ikke i en høringsfase, siger Borgmesteren.

Ledelsen afviser mundkurv

Administrerende direktør på Middelfart Sygehus, Dorthe Crüger, mener dog ikke, at man kan tale om at medarbejderne har fået mundkurv på.

Hun understreger over for fyens.dk, at hun og hendes kolleger i direktionen på Sygehus Lillebælt har stor respekt for, at de dygtige og engagerede medarbejdere på Middelfart Sygehus bruger tid og kræfter på at udarbejde grundige høringssvar.

- Men vi giver ikke vores ansatte mundkurv på. Det hverken vil, må eller kan vi. Enhver har ret til at ytre sig som enkeltperson og sige hvad man vil, til hvem man vil, siger Dorthe Crüger.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk