HK.dk logo

Selvbooking kan føre til koks på jobcentre

10. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fra april skal ledige selv booke deres møder med jobcentret, men korte tidsfrister og mulig IT-svigt risikerer at underminere den praktiske udmøntning, advarer KL.

KL og AK-samvirke kritiserer samstemmigt gennemførelsen af et initiativ i beskæftigelsesreformen, der giver ledige pligt til selv at booke deres samtaler med jobcentret. Det skriver Altinget.dk.

Kritikken går blandt andet på, at den ledige senest skal booke sin samtale dagen før den sidste frist for at afholde samtalen, og den korte tidsfrist for selvbooking kan gøre livet rigtig svært for jobcentrene, mener specialkonsulent i KL Erik Hove.

- Vi synes selvbooking er en god ide. Men det skal være med nogle frister, som jobcentrene kan arbejde med, og det er ikke, hvad der bliver lagt op til her, siger specialkonsulenten, der kalder fristen for en unødvendig detailstyring af jobcentrene.

Risiko for overkapacitet

Når jobcentrene skal have en mødetid klar til den ledige helt ind til dagen, før mødet senest skal afholdes, er der ifølge Erik Hove en betydelig risiko for, at kommunen skal ud og levere en overkapacitet. 

- Og det er jo ikke ligefrem fordi, at man vælter sig i ressourcer ude i kommunerne. Hvis den ledige er tæt på deadline, så vil der være meget få – eller ingen – mødetider at vælge imellem, og så giver det jo ikke rigtig nogen mening at kalde det selvbooking, siger Erik Hove til Altinget.dk.

Problematisk afstraffelse af ledige

AK-samvirkes direktør Verner Sand Kirk er kritisk over for, at manglende booking af møder i jobcentret automatisk fører til, at man afmeldes som ledig og trækkes i ydelse.

- Når man laver en automatisk afstraffelse af de ledige, der ikke booker et møde, enten fordi der ikke er flere møder at booke, fordi IT-systemet svigter, eller fordi nogle ledige ikke kan finde ud af at bruge det, så er det samlet set meget problematisk, lyder det fra Verner Sand Kirk.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk