HK.dk logo

HK-formand: Jeg glæder mig til trepartsforhandlinger

10. februar 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fagbevægelsen går til trepartsdrøftelser på et solidt grundlag, vurderer HK-formand Kim Simonsen på baggrund af kommissoriet for drøftelserne. Dog undrer han sig over, at regeringen ikke vil investere i integration.

Torsdag sætter regering, lønmodtagere og arbejdsgivere sig endnu en gang sammen i såkaldte trepartsdrøftelser. I først omgang for at løse de udfordringer Danmark står overfor, når tusindvis af flygtninge skal integreres på det danske arbejdsmarked.

Og efter at have modtaget kommissorium for de kommende drøftelser er HK klar til at hjælpe med til at få flygtninge integreret på det danske arbejdsmarked.

- Det er ikke HK’s opgave at beslutte, hvor mange flygtninge, Danmark kan tage imod eller om de skal have familiesammenføring. Men når det handler om at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked, så er vi selvfølgelig med, siger Kim Simonsen.

- Vi skal være helt sikre på, at flygtningene arbejder under ordnede forhold og på ordentlige vilkår, og vi skal være sikre på, at der ikke sker løndumping. Det kan vi kun, hvis vi sidder med ved bordet, siger han.

Kim Simonsen kvitterer for, at regeringen øjensynligt har lyttet til fagbevægelsens krav forud for drøftelserne: Nemlig at flygtninge ikke må fortrænge danske ledige.

Kommissoriet understreger at:

”En forstærket indsats for de nyankomne flygtninge og familiesammenførte skal ske samtidig med, at vi holder et højt ambitionsniveau for at hjælpe ledige i Danmark med at få fodfæste på arbejdsmarkedet”

- Vi skal sørge for ledige, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleksjobbere – at de ikke føler sig sat bagerst i køen, når flygtninge skal integreres på det danske arbejdsmarked. Integrationen skal ske samtidig med indsatsen overfor danske ledige – det er vigtigt, siger Kim Simonsen.

Han undrer sig dog over, at en kommende trepartsaftale øjensynligt skal holdes inden for de eksisterende økonomiske rammer.

- Jeg glæder mig meget til at høre, hvordan regeringen forestiller sig dét kan lade sig gøre. Jeg har altså svært ved at se, at integration af tusindevis af flygtninge kan ske uden at investere penge, siger Kim Simonsen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk