HK.dk logo

Optimisme for vækst og jobs

11. februar 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Trods færre arbejdspladser er der grund til optimisme, lød det på generalforsamlingen i HK-lokalrådet for Frederikshavn og Læsø


Den lokale beskæftigelse var i centrum, da HK Nordjyllands lokalråd for Frederikshavn og Læsø kommuner holdt generalforsamling 10. februar.

- Nedgangen i antallet af arbejdspladser er større i Frederikshavn Kommune end i resten af Nordjylland, påpegede lokalrådets formand Pia Degn i sin beretning til de godt 30 deltagere i generalforsamlingen.

- Siden 2008 er der sket et fald i antallet af arbejdspladser på ni procent. Især er det inden for industri, offentlig administration og bygge anlæg, hvor nedgangen er større i Frederikshavn end gennemsnittet i regionen, sagde hun og tilføjede, at der også er lyspunkter:

- Enkelte brancher har dog også oplevet fremgang. Det gælder f.eks. ejendomsservice, hvor beskæftigelsen er steget med fire procent, mens den er faldet i regionen.

Lokalrådet har besøgt Skagen, fortalte Pia Degn, hvor borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen, havnedirektør Willy Hansen og turistdirektør Rene Zeeberg fortalte om planer for havneudvidelse, turisme, uddannelse og tiltag inden for metalindustrien. Desuden har Frederikshavn byråd vedtaget en strategiplan, der satser på at fastholde og tiltrække arbejdspladser.

- Det er gode initiativer, der giver grund til optimistisme for vækst og arbejdspladser, sagde Pia Degn og pegede på potentialet i turismen:

- Læsø og Frederikshavn kommuner har smuk natur i overflod. Det skal vi også i fremtiden sætte fokus på. 

Leder efter nye lokaler
HK Nordjylland har solgt sit hus i Fredensgade i Frederikshavn og søger derfor efter nye lokaler. En efterlysning i den lokale presse af egnede lokaler har bragt flere spændende projekter på banen og de skal nu undersøges nærmere.

- Men det er helt sikkert, at HK bliver i Frederikshavn. Medlemmerne skal bare finde til en anden adresse, slog formanden for HK-lokalrådet fast.

Til lokalrådet var der genvalg til Randi Offersoy, Jonas Christiansen, Lilly Pedersen, Gitte Nykvist og Anne Marie Schøn, mens Lisbeth Dørum Jensen ikke ønskede genvalg. Formanden Pia Degn blev i 2015 valgt for to år.

Generalforsamlingen valgte Gitte Nykvist som lokalområdets medlem af bestyrelsen hos HK Stat Nordjylland.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk