HK.dk logo

Sygehuspersonale skal kunne spores

11. februar 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De nye supersygehuse skal være effektive, og det skal derfor være slut med at spilde tid på at lede efter kolleger. Derfor skal alle medarbejdere bære en chip.

Personalet på de nye supersygehuse skal vænne sig til at deres kolleger hele tiden ved, hvor de befinder sig. De skal nemlig bære en chip, så der ikke spildes tid med at lede efter hinanden, skriver Ugebrevet A4.

På Aarhus Universitetshospital i Skejby bruger man allerede det nye udstyr, og i halvandet år har man lokaliseret servicepersonalet gennem en chip. På sigt vil man gerne bruge udstyret til også at omfatte hospitalets læger og sygeplejersker.

- Personalet skal kunne finde hinanden hurtigt, så de kan spare en masse skridt og undgå at gå forgæves. På den måde undgår både ansatte og patienter spildtid, siger forklarer Johnny Olsson, der er programleder på Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), til Ugebrevet A4.

Vigtigt med klare aftaler

Overvågningsforsker og lektor i informationsvidenskab på Aarhus Universitet, Peter Lauritsen, understreger at er vigtigt, der laves klare aftaler mellem ledelse og medarbejdere, hvis sporingsredskaberne skal blive en succes.

- Jeg kan sagtens forstå interessen for at spore medarbejdere, for det kan effektivisere. Men hvis en nidkær ledelse bruger teknologien til at irettesætte medarbejdere, kan det skabe en enorm frustration og usikkerhed blandt de ansatte, siger han til Ugebrevet A4.

I Danske Regioner er der fuld opbakning til de nye sporingsredskaber


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk