HK.dk logo

Grotesk sag fra regionen kan også ramme HK’ere

12. februar 2016  |  Sjælland  |  Journalist Peter Larsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Selv om Arbejdsretten giver medhold, kan vi ikke vide os sikre. En sag om opsigelser fra regionen risikerer også at ramme medlemmer i HK Kommunal Sjælland.


Foto af dommerens hammer i retten

Region Sjælland har således sin helt egen fortolkning, når der af den ene eller anden grund skal fyres medarbejdere. Så lyder tilbuddet:

Vi har et andet job til dig. Måske lavere løn, færre timer eller længere væk. Men du kan få det, hvis du selv siger dit nuværende job op. Du mister naturligvis retten til løn i opsigelsesperioden. Og så skal du for resten svare på dette tilbud inden for 2 dage.

Det var i 2010 virkeligheden for 2 social- og sundhedsassistenter i Roskilde, der stod til at miste henholdsvis 4 og 6 måneders løn i opsigelsesperioden. I stedet blev de tilbudt fast nattevagt og ringere vilkår på Holbæk Sygehus. Det er imidlertid i strid med alle principper at opfordre fyringsvarslede til at sige deres job op som betaling for et andet job.

I sig selv en helt grotesk sag, som Arbejdsretten da også takserede til en bod på 100.000 kr. til Region Sjælland for ”Brud på overenskomsten” med FOA og ”misbrug af ledelsesretten”. Endnu mere grotesk er det, at Region Sjælland intet har lært. Regionen mener stadig, de er berettiget til at kræve, at fyringstruede medarbejdere selv siger op for at komme i betragtning til et andet job. Kun er fristen for et svar udvidet fra 2 dage til 1 uge.

Sammen med FOA og Dansk Sygeplejeråd har vi skabt opmærksomhed om både den konkrete sag, og at Region Sjælland ikke vil følge afgørelsen fra Arbejdsretten. Regionen føler sig åbenbart hævet over det fagretslige system.

Vi er med andre ord nødt til at være på stikkerne hele tiden, og HK Sjælland Kommunal vil til enhver tid forsvare vore medlemmer og rejse nye sager, hvis overenskomster og principper er truet.

Generalforsamling Kommunal Sjælland Kommunal Ansættelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk