HK.dk logo

Gulerod og pisk til flygtninge-kommuner

12. februar 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mens Løkke vil give kommunerne en velfærdsbonus på 25.000 kroner for hver flygtning, der kommer i arbejde, vil Claus Hjort straffe kommunerne, hvis de sprænger budgetterne som følge af merudgifter til flygtninge.

En ny gulerod skal få kommunerne til at øge jobindsatsen for flygtninge. 

- Vi vil gerne give en yderligere tilskyndelse til at sætte damp på det her. For hver ekstra flygtning, en hvilken som helst kommune får i arbejde i 2016 og 2017, vil staten give en ekstrapræmie på 25.000 kroner, som kommunerne kan bruge på serviceområdet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Jyllands-Posten.

Pengene til præmien skal findes på næste års finanslov, og statsministeren bedyrer, at jo flere penge, regeringen kommer af med på den konto, des bedre.

Modsat slår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i sine såkaldte topartsforhandlinger med kommunerne fast, at budgetloven skal overholdes, skriver Altinget.dk. Det betyder, at kommunerne bliver straffet med bøder, hvis de sprænger budgettet for eksempel fordi, de har stigende udgifter til flygtninge.

Kommuner i klemme

I KL er næstformand Jacob Bundsgaard (S) ikke imponeret af hverken statsministerens eller af finansministerens meldinger. Han vurderer, at Løkkes præmie ikke har den store effekt. 

- Der er i forvejen et meget stort økonomisk incitament for kommunerne til at få flygtninge i job, fordi man sparer på ydelser og en lang række følgeudgifter. Det overstiger en præmie på 25.000 kroner, mener Bundsgaard.

Om finansministerens insisteren på, at kommunerne også under flygtningeudfordringen skal straffes økonomisk i tilfælde af budgetskred, siger KL’s næstformand, at kommunerne ikke har andre alternativer end at skrue ned for velfærdsudgifterne på andre områder, hvis de vil undgå straffen.Politik Trepart

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk