HK.dk logo

Kendt forsker: De unge er ikke en flok egoister

15. februar 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På HK Sydjyllands generalforsamling kan du møde professor Henning Jørgensen, som kan bevise, at ungdommen tror på fagbevægelsen.

 

Henning Jørgensen. Foto: Aalborg Universitet 


De unge er som guld på gaden, der blot venter på at blive samlet op af fagbevægelsen. Det mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, som er gæstetaler på HK Sydjyllands generalforsamling i Kolding tirsdag den 12. april 2016.

Professor Henning Jørgensen har gennem mange år forsket i arbejdsmarkedet set med lønmodtagerbriller. Hans institut på Aalborg Universitet har blandt andet i den såkaldte APL-undersøgelse dokumenteret, at mere end 8 ud af 10 lønmodtagere under 30 år ser fagbevægelsen som nødvendig for at varetage deres interesser.

- De unge er ikke individualister, og de har aldrig været asociale og egennyttige. Det er en teori, der er blevet så forbandet udbredt af sociologer og økonomer, der i de sidste ti til femten år har haft travlt med at påstå, at unge kun tænker på sig selv. Men det passer ikke. De unge er ikke en flok egoister men er utroligt socialt indstillede, siger Henning Jørgensen til Ugebrevet A4, der har bragt forskerens resultater.

Fagbevægelsens fremtid

Så det er bare med at komme ud på arbejdspladserne og få organiseret de unge mennesker, lyder den håndfaste opfordring fra professoren. Den vil han underbygge i et både underholdende og informativt indlæg på HK Sydjyllands generalforsamling under overskriften: ”Fagbevægelsens fremtid”.

Udover at tale om ungdommens forhold til fagbevægelsen, vil Henning Jørgensen også forholde sig til, hvad han ser som fagbevægelsens vigtigste opgave, og han vil give sit bud på, om fagbevægelsen er i krise.

Du kan tilmelde dig spisningen før generalforsamlingen her.

Generalforsamling Arbejdsmarked Unge

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk