HK.dk logo

Antallet af røverier er halveret de seneste seks år

16. februar 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


544 røverier blev i 2015 begået mod butikker og servicestationer. Det er mindre end halvdelen af antallet i 2009, da antallet af røverier var oppe på 1164. Glædeligt at se resultater af mangeårig indsats, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel.

- Færre røverier har været et vigtigt fokusområde for HK Handel og arbejdsgiverne i mange år, og det er glædeligt at se et resultat, siger Merete Hansen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel.

Hun tilskriver især udviklingen installering af kontanthåndteringssystemer, lave kontantbeholdninger og instruktion af medarbejderne i sikker pengehåndtering og adfærd.

- Instruktionen giver ansatte større opmærksomhed på fx at holde en lav kontantbeholdning, at håndtere penge diskret, ikke at gå ud af bagdøren med affald efter kl. 18, og at de i det hele taget er opmærksomme på mistænkelig adfærd uden for butikken og inde i butikken, uddyber Merete Hansen.

Sikrere pengehåndtering og træning af medarbejdere har været i fokus i den branchevejledning om røverier, der blev udgivet af Branchearbejdsmiljørådet for detailhandel (BAR Handel) for første gang i 2001. Den er blevet revideret flere gange siden, senest i 2015.

BAR Handel er et samarbejde mellem fagforeninger og arbejdsgivere, og branchevejledningerne skal gøre arbejdspladser i handelsbranchen i stand til at leve op til arbejdsmiljølovens krav om, at ansatte ikke skal udsættes for vold og trusler ved fx røveri.

- Hvis I ikke har talt om forebyggelse og procedure ved røveri på din arbejdsplads, vil jeg anbefale, at I bruger materialerne til at orientere jer og taler om det ud fra dem, siger Merete Hansen.

Du kan læse bl.a. BAR Handels branchevejledning og en pjece med råd til ansatte her.

 

 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk