Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Fleksjobber, kæmp for din ret

16. februar 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Østjylland oplever et stigende antal henvendelser fra fleksjobber, der oplever fejl i deres udbetalinger fra kommunerne. ’Kæmp for din ret’, lyder rådet fra HK

Hvor mange penge har man krav på at få udbetalt fra kommunen i fleksløntilskud? Det spørgsmål er ikke så lige til at svare på. Og HK Østjylland oplever i stigende grad henvendelser fra medlemmer, der mener, at udbetalingen er forkert.

- Det er kommunerne, der har ansvaret for at udbetale fleksløntilskud. Og det er også kommunen, der gennemfører beregningerne, på baggrund af de oplysninger borgerne har givet. Men i rigtig mange tilfælde, opstår der tvivl om kommunens beregning, fortæller Mette Aarestrup Friis, der arbejder som arbejdsmiljøvejleder hos HK Østjylland.

Som fortalt i artiklen om Helle Elbæk Karlson, kan det være rigtig mange penge, der er på spil, hvis beregningerne er lavet på et forkert grundlag.

- Den er en lidt kompliceret størrelse, men den gennemgående fejl er, at kommunen beregner ud fra en forkert løn eller pension, fortæller Mette Aarestrup Friis.


Det skal du gøre

Fleksjobber, kæmp for din ret

Mette Aarestrup Friis, arbejdsmiljøvejleder hos HK Østjylland

HK Østjylland har oplevet flere henvendelser fra medlemmer, der igen og igen har henvendt sig til deres kommune, med mistanke om, at der er fejl i beregningen.

- Vi opfordrer vores medlemmer til at blive ved med at kæmpe for deres ret, selv om sagsbehandleren oplyser, at beregningen er korrekt. Vi har nemlig set flere tilfælde, hvor det senere viser sig, at medlemmet har fået for lidt udbetalt, siger Mette Aarestrup Friis.

Hun forklarer, at man som fleksjobber er temmelig meget på herrens mark, hvad angår kontrol af udbetalingerne. Det fremgår nemlig ikke af ”lønsedlen” fra kommunen, hvad det er for en timeløn, beregningen er lavet ud fra. Har man mistanke om, at der er fejl, er det derfor vigtigt at blive ved med at spørge kommunen, hvad det er for en timeløn de bruger. Kommunerne indhenter nemlig timelønnen fra det, der hedder E-indkomst. Det er her, de kan se, hvad arbejdsgiveren betaler. Men ofte er det uden pension og så får man udbetalt for lidt i fleksløntilskud.

HK Østjylland har desuden set fejl i udbetalingerne på grund af måden, arbejdsgiveren indberetter antallet af arbejdede timer i fleksjobbet eller i forbindelse med beregning af feriepenge.

- Der er rigtig mange faldgruber her og når man ikke kan se på lønsedlen, hvordan kommunen er nået frem til beløbets størrelse, ja så er der ikke andet at gøre, end at blive ved med at kræve dokumentation. Du skal ganske enkelt ikke give op, siger Mette Aarestrup Friis.

På www.fleks.nu findes en beregner, hvor du kan kontrollere, om din udbetaling er korrekt.

- Som medlem af HK er man også altid velkommen til at kontakte os, hvis man har brug for hjælp. HK har ingen sanktionsmuligheder over for kommunerne, men vi kan yde rådgivning, støtte og opbakning, siger Mette Aarestrup Friis.

Fleksjob

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk