HK.dk logo

Landsklubben Dagrofa bliver nedlagt

16. februar 2016  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fremover skal et netværk af tillidsvalgte samarbejde om bedre arbejdsvilkår for ansatte i Dagrofa. Landsklubben Dagrofas bestyrelse har stemt for at nedlægge klubben ved et ekstraordinært delegeretmøde.

Den 3. februar vedtog bestyrelsen i Landsklubben Dagrofa på et ekstraordinært delegeretmøde at nedlægge landsklubben.

- Den formelle klubstruktur med en lille bestyrelse er for langt fra arbejdet med at skabe bedre vilkår i medlemmernes hverdag, opsummerer Per Lykke Valkki, sektorchef i HK Handel og dirigent ved delegeretmødet.

I stedet for den gamle formelle struktur med en landsklub og en bestyrelse, vil det faglige arbejde med arbejdsvilkårene i Dagrofa fremover varetages af et større fagligt fællesskab i form af et netværk for tillidsvalgte. Tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og medlemmer af samarbejdsudvalg skal mødes og dele erfaringer og løsninger på tværs af arbejdspladserne i Dagrofa.

- Medlemmernes udfordringer i hverdagen finder hurtigere vej til løsninger gennem det faglige arbejde, når der er flere tillidsvalgte at gå til, og de taler sammen på tværs af arbejdspladserne. Så vi kommer både tættere på medlemmernes hverdag og på løsninger på problemer med netværksstrukturen, siger Per lykke Valkki.

Netværket skal arbejde for, at de ansatte får mere i løn, og på hvordan der kan aftales personalepolitik om fx arbejdstid med ledelsen. De tillidsvalgte skal også indgå lokalaftaler, der tilgodeser medarbejdere på både kontorer, lagre og i butikker.

I den nye struktur for det faglige arbejde er også et større fokus på butiksansatte. Lokale HK-afdelinger vil tage fat i de enkelte butiksarbejdspladser og arbejde på at få valgt flere tillidsrepræsentanter, så de butiksansatte i Dagrofa også kan blive godt repræsenteret i det faglige netværk.

Forslaget om at nedlægge klubben kom i forbindelse med, at daværende formand Henrik Mølgaard Christensen valgte at trække sig som formand. HK Handels sektorbestyrelse skal endeligt godkende nedlæggelsen af Landsklubben Dagrofa på et sektorbestyrelsesmøde 1. marts.


Medlemsdemokrati

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk