HK.dk logo

Jeg skriver til skyen

17. februar 2016  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter en fyringsrunde er Ann Mensa-Annan blevet ledig på arbejdsmarkedet. For første gang i otte år, skal hun søge et job. Vi følger hendes oplevelser i Dagpengeland i en føljeton på tre afsnit. Første afsnit handler om at lægge sin ansøgning op i virksomhedernes elektroniske database.


Ann Mensa-Annan

Ann Mensa-Annan skriver om at være jobsøgende i en føljeton på tre afsnit.

Det er et fuldtidsjob at søge job. For udenforstående (læs: dem med job) kan det nok virke som en smal sag, at skulle søge minimum to om ugen.

Men det tager tid – lang tid. Inden du overhovedet kan sende noget af sted, skal du have lavet mindst et CV - gerne flere. Dernæst skal du have lagt dit CV op på alle de jobsøgningsmaskiner, hvor det giver mening for dig, og du skal oprette jobagenter. Så skal der læses stillingsannoncer og udvælges jobopslag, og så er du næsten klar. For nu skal du så til at formulere din ansøgning. Og det er ikke en let sag, skal jeg hilse og sige. I hvert fald ikke for mig. Ansøgning skal i bedste fald være kortfattet, beskrive mine kompetencer gerne med eksempler, fortælle hvem jeg er som person. Den skal være motiveret og imødekomme stillingsannoncens krav og ønsker.

Hvad sker der i skyen?
Jeg har ikke længere tal på hvor mange ansøgninger jeg har sendt. Eller tal på de afslag jeg har fået, hvis jeg får et. De ryger i arkivet med et suk. Jeg har til gengæld en mistanke. Ganske mange virksomheder ønsker at man uploader sin ansøgning og sit CV til en HR-sky. Det er i princippet fint nok. Jeg ville gerne kunne sige, at det var let, ligetil og ganske praktisk, men formularerne er tunge at have med at gøre. Det giver ikke altid sig selv, hvordan de skal udfyldes, og der følger ikke forklaringer med.

Efter, at man har udfyldt felterne med navn og adresse, følger der også et felt, hvor man skal angive sin alder. Det undrer mig. Hvad skal HR-skyen bruge min alder til? Den er jo oplyst i CV’et. For statistik? Ja, det kan godt være. Det er i hvert fald en politisk korrekt forklaring.

Jeg har en mistanke om, at virksomhederne også bruger oplysningen til at frasortere ansøgere! Hvis de gør det, er det jo faktisk en behændig omgåelse af forskelsbehandlingslovens §2, der kortfattet går ud på at man ikke må stilles ringere end andre på grund af alder, køn, handicap, politisk overbevisning, race, hudfarve eller etnisk oprindelse.

Jeg kan faktisk godt forstå den stakkels HR-medarbejder, der er ved at drukne i 200-300 relevante og måske irrelevante ansøgninger hun/han får pr. stillingsopslag. Det er da et fantastisk redskab at have. Tænk at kunne sætte flueben i ” find ansøgere 35…45” eller ”kvinde”. Så er antallet straks blevet lidt mere overkommeligt. Og sådan kan der skæres til, så vedkommende kun behøver at læse måske 10-12 ansøgninger. Der bliver sendt et autosvar til resten.

Mange gange får man slet ikke et svar. Nogle gange står der allerede i stillingsopslaget, at man ikke skal regne med at høre noget, hvis ikke man bliver kaldt til samtale. Sådan er det bare. Det er bare ærgerligt. Og respektløst. De fleste af os lægger tid og hjerteblod i den gode ansøgning, som så måske ikke engang bliver læst, fordi vi på forhånd er blevet frasorteret.

Ann Mensa-Annan

Februar 2016, Dagpengeland

Forandringer i arbejdslivet Arbejdsmarked Fyret Ledig

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk