HK.dk logo

Her prioriteres arbejdsmiljøet

22. februar 2016  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med et seks dages kursusforløb for alle kommunens arbejdsmiljørepræsentanter har lederne i Fredensborg vist vejen, mener sagsbehandler og AMR’er Lisanne Lund.

For Lisanne Lund er der ingen tvivl om, at arbejdsmiljøet i Fredensborg Kommune har fået et nøk opad efter at arbejdsmiljørepræsentanterne fra samtlige kommunens arbejdspladser er kommet hjem fra kursus.

Kurset blev holdt på initiativ af den øverste administrative top og var en invitation til alle AMR’er og arbejdsmiljøansvarlige ledere. Det hed ’Den professionelle arbejdsmiljørepræsentant’, bestod af tre gange to dages kursus over trekvart år, var obligatorisk for alle og foregik i arbejdstiden.

- Jeg er sikker på, at vi alle er blevet bedre arbejdsmiljørepræsentanter. Selv føler jeg mig i hvert fald klædt meget bedre på til jobbet. Og det vil selvfølgelig komme til at gavne mine kolleger, siger Lisanne Lund, sagsbehandler i kontanthjælpsafdelingen i Borgerservice i Fredensborg Kommune og arbejdsmiljørepræsentant for HK-kollegerne.

Temaerne for kurserne var tre:

  • StressSpotter

  • Fokus på ny viden og nye metoder til  forebyggelse af arbejdsskader, og hvordan I kan udvikle jeres rolle som AMR

  • Kommunikation, samarbejde og kerneopgaver, herunder vores trivselsundersøgelse.

Især det andet fik Lisanne Lund rigtig meget ud af.

- Det er utrolig lærerigt at høre, hvordan andre tackler konkrete situationer. Det giver en masse ny viden og nye værktøjer til, hvordan man griber det hele an, siger hun.


Lærerig kortlægning

Lisanne Lund, Fredensborg kommune

På et af kurserne gik underviserne tættere på deltagerne, så de hver især fik kortlagt, hvad de er gode og mindre gode til. Her fik Lisanne åbnet øjnene for, at hun især er god til at holde øje med det psykiske arbejdsmiljø og mindre god til at sørge for det fysiske arbejdsmiljø.

- Det har jeg selvfølgelig taget til mig og lært af. I dag er jeg meget mere opmærksom på, hvordan min kolleger sidder, på belysningen, klimaet og så videre. Så alt i alt er jeg helt klart blevet bedre til at udføre mit job som arbejdsmiljørepræsentant, siger hun.

Og sådan er hun overbevist om, at alle kursets deltagere har det. Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at den investering kurset var for kommunen, kommer så rigeligt ind igen. Hun glæder sig også over, at initiativet kom fra kommunen, og understreger, at hun i det hele taget oplever, at et godt arbejdsmiljø er noget, der ligger de øverste ledere i Fredensborg Kommune meget på sinde. Således glæder hun sig også over, at der som opfølgning på kursusforløbet er etableret en netværksgruppe, hvor AMR’ere på kryds og tværs kan tage aktuelle arbejdsmiljørelaterede spørgsmål op.

Et godt supplement

På spørgsmålet, om hun synes, der generelt er for lidt uddannelse for AMR'er, er Lisannes svar et nej. Der er masser af grundkurser og løbende kurser, man kan vælge mellem, mener hun. Men hun synes samtidig, at kursusforløbet arrangeret af hendes egen kommune er et rigtig godt supplement, fordi det går mere specifikt på det lokale arbejdsmiljø og på den måde bliver meget konkret og brugbart, efter hendes mening.

- Alt i alt ser jeg mange gode grunde til for andre kommuner at bruge vores kursusforløb som et eksempel til efterfølgelse. Det er det hele værd – for alle parter, siger Lisanne Lund.

Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk