HK.dk logo

Kun de rigtige fagforeninger forhandler trepart

23. februar 2016  |  Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På debatsiderne i Frederiksborg Amts Avis den 22. februar 2016 svarer formand for HK Hovedstaden, Christian Grønnemark, på et læserbrev, som landsformand for KristenDemokraterne, Stig Grenov, tidligere havde i samme avis.

Her påpegede Stig Grenov, at statsminister Lars Løkke Ramussen lader en halv million danskere stå uden for trepartsforhandlingerne, idet de såkaldte ”gule fagforeninger” ikke er inviteret med til aftalebordet.

Hertil svarer formanden for HK Hovedstaden, at det skal ”de gule fagforeninger” heller ikke, af den simple grund, at Krifa, Det faglige Hus og andre ikke ønsker at være en del af den etablerede fagbevægelse.

Han peger på, at de rigtige fagforeninger er kendetegnet af medlemsdemokrati og evnen til at forhandle holdbare løsninger hjem. De gule fagforeninger bærer ikke med til bordet under de mange omfattende forhandlinger, der hele tiden foregår på det danske arbejdsmarked, men er udelukkende forretninger.

”Ved forhandlingsbordet sidder nemlig arbejdsmarkedets parter, som er arbejdsgiverorganisationerne og de forhandlingsbærende fagforeninger. De indgår aftaler om og tager ansvar for forhold, der kan få vidtrækkende konsekvenser for hundredetusinder af lønmodtagere. Det er netop styrken ved den danske model, at arbejdsmarkedets parter taler sammen om de rette løsninger for det danske arbejdsmarked. Det være sig på den enkelte virksomhed gennem fagbevægelsens tusindetal store tillidsrepræsentantnetværk, via forbundenes overenskomstforhandlinger, hvor bl. a. lønninger og arbejdsforhold aftales”, skriver Christian Grønnemark.

Trepartsforhandlingerne kan berøre aftalesystemet og arbejdsmarkedspolitikken med f. eks. ændringer af arbejdsmiljø, uddannelse og kompetenceudvikling.

Dét har man indset, hvis man har valgt at være medlem af den legitime fagbevægelse med dets forpligtende medlemsrepræsentation.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk