HK.dk logo

Målrettet arbejde med synlighed giver resultat

23. februar 2016  |  Sjælland  |  Journalist Peter Larsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunalsektoren er en aktiv spiller i den offentlige debat om løn, arbejdsmiljø, ledelse og andre aktuelle emner. Det er resultatet af års arbejde med synligheden.


Foto af en mand, der læser avis

Hvad nytter det at levere solidt, fagligt arbejde til medlemmerne, hvis ikke de får det at vide?
Uden denne viden vil risikoen for, at de fravælger os, være overhængende.

Og hvad nytter det at levere solide, faglige synspunkter, som kan indgå i den politiske debat, hvis ikke offentligheden kender dem?

Hvis offentligheden ikke kender HK Kommunal og vores holdninger, vil vi heller ikke være accepteret og anerkendt af omverdenen. Vores mening ville ikke have værdi.

Derfor har HK Kommunal Sjællands sektorbestyrelse de senere år arbejdet målbevidst med begrebet synlighed både over for medlemmerne, men også over for offentligheden.

- Vi er nu nået dertil, at fra at have haft svært ved at trænge igennem til medierne, er de nu begyndt at henvende sig for at høre vores mening om aktuelle udviklinger eller konkrete sager. Vi er blevet langt mere synlige, fortæller sektorbestyrelsesmedlem Elsebeth Ring Andersen.

Bakker op

Hun understreger betydningen af, at HK Kommunal er en aktiv spiller i forhold til offentligheden og samtidig signalerer vilje til at deltage i løsningen af samfundets udfordringer og ikke kun er synlig, når der er konflikter.

- Det er selvfølgelig meget vigtigt, at vi er der, når et medlem eller en arbejdsplads får behov for faglig hjælp, og at vi hjælper med at løse en konkret sag. Senest har vi set det i Stevns Kommune, hvor borgmesteren uden om sine medarbejdere er gået til pressen og har kritiseret medarbejdere. Her tager vi naturligvis til genmæle i pressen og bakker vores medlemmer op. Egentlig vil vi helst løse den slags sager via dialog med arbejdsgiveren, men i denne sag valgte borgmesteren en anden vej, og den er vi selvfølgelig klar til også at bruge.

HK’s synspunkter

Foto af HK Kommunals OK15 foldere med titlen "Hvad er de vigtigste udfordringer for dig og dine kolleger på jobbet lige nu?"

Elsebeth forklarer betydningen af, at sektoren deltager i den generelle debat om f.eks. ny løn, arbejdstider, arbejdsmiljø, ledelse og overenskomster, eller hvad der nu er på dagsordenen, med, at HK Kommunal ad den vej bliver synlig – også over for arbejdsgivere, KL og Danske Regioner.

- Både de og vores medlemmer skal vide, at HK Kommunal er på banen, og at et medlemskab af HK giver værdi for medlemmerne, fordi vores viden, erfaringer og holdninger bliver hørt, når der skal træffes politiske beslutninger.

- Som medlem skal du vide, at sektorbestyrelsen er interesseret i at høre dit synspunkt. Derfor synes vi, det er vigtigt, at en repræsentant for sektorbestyrelsen deltager i klubgeneralforsamlingerne rundt om i kommuner og region, pointerer hun som en naturlig del af det arbejde, der skal medvirke til at gøre HK Kommunal Sjælland synlig – også i fremtiden.

Kommunal Generalforsamling Kommunal Sjælland

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk