HK.dk logo

Vi styrer butikken for vildt-ugen

23. februar 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nytårsklokkerne havde knapt slået sidste slag, før 18 elever fra LIDL-butikker i hele landet invaderede kædens butik i Nyborg. Alle mand klar til en uge med masser af ansvar, skøre indfald og nye ideer til, hvordan butikken drives bedst muligt.

Ledelsen i LIDL havde sat de 18 elever stævne i Nyborg, hvor de fik ansvar for den fynske butiks drift og omsætning i uge 2. Kun fulgt lidt på vej af en lærer, en supervisor fra den lokale butik og LIDL’s uddannelseschef for Fyn og Jylland, Thomas Mogensen.

Tillidsrepræsentant i LIDL, Tina Ernstsen, har også fulgt projektet fra sidelinien – og havde kontakten til HK Midt, der stillede sig til rådighed med organiserne Henriette Findshøj, Claus Steinhaugen og Ole Pedersen på holdet:

   - Vi blev i butikken mødt af hektisk aktivitet med unge mennesker, der viste stor iver for at få deres butik til at spille max! De ville gerne bringe omsætningen i vejret og vise ledelsen, at de havde taget ved lære og allerede vidste, hvordan man driver en butik, fortæller Ole om mødet med de engagerede elever, der alle er i gang med deres 2. praktikår og har godt fire måneder tilbage af deres læretid.


Dagens salgsleder er fra Sæby

Rasmus Frederiksen, Lidl, taler med Henriette Findshøj, organizer i HK Handel Midt.

Dagens salgsleder Rasmus Frederiksen, Lidl, taler med Henriette Findshøj, organizer i HK Handel Midt.

Dagens salgsleder var elev Rasmus Frederiksen, der normalt huserer i LIDL i Sæby i det nordjyske. Han fortæller:
   - Det var ekstremt spændende, at vi her fik lov at stå på egne ben. Her var godt nok én fra butikken, som vi kunne gå til, men det var os, der bestemte, og vi havde fået meget frie tøjler til, hvordan vi greb dagene an. På den måde kunne vi komme af med noget kreativitet og prøve af, hvad der virkede og ikke virkede.  
   - Vi var samtidig mange på arbejde, hvilket gav os tid til og mulighed for at bruge hinandens kompetencer og færdigheder på en helt anden måde end i dagligdagen, lyder det fra Rasmus.

Virker, virker ikke

De handlende blev mødt med en plakat om "vi styrer for vildt-ugen" i Lidlbutikken

De handlende blev mødt med en plakat om "vi styrer for vildt-ugen" i Lidlbutikken. På den var billeder af eleverne og en kort forklaring om konceptet for ugen.

Rasmus og elevkollegerne gav et konkret eksempel på, hvad der kan ske, når en god idé møder virkeligheden – og ikke virker helt efter hensigten:
   - Butikken ligger tæt på både Nyborg Station og Storebæltsbroen. Så det var oplagt, at vi forsøgte os med et mersalg på pendlerposer med vand, frugt og dejligt friskt bagerbrød fra butikkens bake off-afdeling, fortæller han, mens han grinende tilføjer:
   - Det gik ikke helt som planlagt! Vi må erkende, at det ikke er sådan lige at ændre på folks morgenvaner, selvom vi forsøgte os med reklame i vores avis og endda havde skaffet et telt, vi kunne stille op foran butikken, så folk bare lige skulle køre forbi og købe en pendlerpose med i farten. Så den idé skrottede vi igen!

Kronen på værket inden fagprøver

Ole Pedersen, organisator hos HK Midt, får en snak med uddannelseschef Thomas Mogensen, Lidl om ideen bag "Vi styrer for vildt-ugen"

Ole Pedersen, organisator HK Midt, snakker med Thomas Mogensen, uddannelseschef hos Lidl, om ideen bag "Vi styrer for vildt-ugen".

På besøg i butikken var også uddannelseschef Thomas Mogensen, der satte et par ord på, hvorfor LIDL vælger at give sine elever denne mulighed:

   - Vi ønsker at fremme vores elevers karriere mest muligt, og ugen her er afslutningen på deres otte moduler med teori, hvor de nu får lov til at prøve af i praksis, hvad de har lært. Det er, kan man sige, kronen på værket, inden de skal ud og lave fagprøver. Eleverne lærer at tage ansvar, og de finder ud af, at der er mange facetter i det at drive en butik. Så selvom de mener, at de har prøvet meget hjemme i egen butik, får de her set og lært, at der måske også er facetter, som de ikke lige har tænkt over, siger Thomas Mogensen og fortsætter:

   - Vi har et ønske om at have et indtag af elever på min. 25 elever pr. årgang, og målet for os er, at vi gerne vil skabe vores egen ”pipeline”, hvor vi fastholder og bruger eleverne i egen kæde efter endt uddannelse. Netop fordi vi har de mål for vores uddannelse, vil vi også gerne ofre lidt ekstra på vores elever, og i næste måned sender vi en skare af eleverne til Irland, hvor de skal arbejde i en af kædens butikker der i fire uger. Alle elever har fået det tilbudt, men nogle valgte det af forskellige årsager fra. Vi bruger naturligvis også ugerne, både her i Nyborg og i Irland til at vurdere, om nogle af vores kommende souschefer og butikschefer er imellem vores snart færdige elever, fortæller Thomas. 

Gør faget mere attraktivt

Claus Jon Steinhaugen, organisator i HK Midt, får en snak med Anders fra Lidl i næstved om hans oplevelse af ugen.

Claus Jon Steinhaugen, organisator i HK Midt, får en snak med Anders fra Lidl i næstved om hans oplevelse af ugen.

For HK Handel Midt var det spændende at følge elev-aktiviteten på tæt hold:
   - Vi synes, det er et sjovt og spændende initiativ, LIDL har taget. Det kan kun give eleverne nogle ekstra erfaringer omkring butiksfaget. Det er den slags initiativer og oplevelser, der kan bidrage til at gøre faget mere attraktivt for de unge. Vi kunne jo med det samme fornemme, hvor meget de gik op i den opgave, de var blevet stillet, konstaterer Ole Pedersen, organiser i HK Handel Midt. Han fortsætter:
   - Hos HK skubber vi bag på den samme vogn, når det handler om at give de unge nogle alsidige og spændende butiksuddannelser, som de kan bygge videre på. Det kæmper vi for i HK, hvor vi er der for de unge, mens de er i lære og studerer. Vi er naturligvis også klar med rådgivning om karrieren efter endt uddannelse.

Praktisk elev Elevpladser Elev

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk