HK.dk logo

Kompetencefonden ruster HK'ere til fremtiden

24. februar 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Gitte Holmslykke er 51 år og i gang med en diplom i offentlig ledelse og forvaltning med midler fra Kompetencefonden. Hun mener, at fonden er det bedste, der er sket i hendes 30 år som HK-medlem. 

- Det er vigtigt for mig at styrke mine kompetencer og holde mig i gear, så jeg kan blive ved at være attraktiv på arbejdsmarkedet, fortæller Gitte Holmslykke, som to gange har fået midler fra Kompetencefonden.

Hun er chefsekretær i ledelsessekretariatet på Aarhus Universitetshospital og i gang med diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration.  

Hun oplever, at opgaverne på arbejdet bliver stadigt mere komplekse, og at det er nødvendigt med løbende uddannelse for at kunne følge med udviklingen.

 - Hvis vi som HK’ere fortsat skal bevare de spændende opgaver, er det nødvendigt, at vi holder os ajour og er i stand at løse opgaverne på et højt niveau. Alternativt vil ledelsen i højere grad ansætte medarbejdere med en akademisk uddannelse.


Mere sikker, større overblik

Gitte Holmslykke er ud over at være sekretær for administrationschefen også sekretær for hoved-MED-udvalget, som er det øverste MED-udvalg for hospitalets 10.000 medarbejdere. En opgave, som hun værdsætter.

- Jeg synes, at det er et spændende forum, hvor en bred repræsentation af ledere og medarbejdere sammen har til opgave at skabe de bedste vilkår for patienter og medarbejdere i en stadig mere kompleks hverdag. Som politisk styret organisation kan hospitalets dagsordenen blive ændret markant med kort varsel for eksempel i forhold til effektiviseringer og besparelser, arbejdsmiljø og personalevilkår. Det fordrer, at jeg som sagsbehandler er ajour med samfundsudviklingen og de rammer, som hospitalet og ledelsen er underlagt.

Diplomuddannelsen har givet Gitte Holmslykke nogle redskaber og en viden, der er meget meningsfuld i hendes arbejde.

- På uddannelsen kan jeg kombinere mine praktiske erfaringer fra arbejdet med forskningen inden for offentlig forvaltning og organisationsudvikling. Det er svært at sætte en finger på, hvad jeg helt konkret har lært. Men jeg føler, at jeg er blevet mere sikker, at jeg har fået et større overblik og kan tale med om nogle flere ting. Jeg er blevet en bedre sparringspartner for ledelsen, fordi jeg kan se tingene i et større perspektiv. Og derudover synes jeg, at det er spændende at gå i skole, og jeg kan godt lide at uddanne mig. 

For Gitte Holmslykke er uddannelse vigtigt, fordi samfundet hele tiden forandrer sig.

- Der sker jo hele tiden noget nyt. Man tænker på en anderledes måde, og de underviser i nogle andre ting i dag, end de gjorde for ti år siden. Derfor har det virkelig betydet meget for mig, at vi har fået Kompetencefonden. Ja, det er det bedste, der er sket i mine 30 år som medlem, siger Gitte Holmslykke.

Karriere Karriere ledere Kompetencer

Søg om op til 25.000 kroner til kompetenceudvikling


Alt om midlerne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk