HK.dk logo

Mange ønsker til trepart

25. februar 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Uddannelsesret til alle, bedre psykisk arbejdsmiljø, flere elevpladser. Det er de ønsker, midt- og vestjyske HK’ere har til trepartsforhandlingerne.

Ca. 50 medlemmer af HK MidtVest havde tirsdag 23. februar 2016 fundet vej til afdelingens kontor i Holstebro til sektorbestyrelsernes halvårsmøde, hvor ønskerne til trepartsforhandlingerne blev ivrigt debatteret.

Integration på dagsordenen

Medlemmer af HK MidtVest samlet til debat om trepart.

Ca. 50 medlemmer af HK MidtVest deltog i arrangementet om trepart, og ønskerne til forhandlingerne blev ivrigt debatteret.

De fremmødte skulle først i grupper diskutere integrationen af flygtninge. De blev bedt om at byde ind med, hvilke udfordringer de ser for arbejdspladserne, og give deres bud på, hvordan arbejdspladserne kan løfte opgaven, Danmark står over for.

Af udfordringer blev blandt andet nævnt løndumping, vurdering af arbejdsmarkedsparathed og kulturforståelse – både for danskere og flygtninge. Af løsninger blev der eksempelvis peget på løn på ordinære vilkår, forenkling af regler og mentorordninger.

Et forslag var, at en ledig og en flygtning kan udgøre et makkerpar, der så bliver ansat i en ledig stilling. De to kan fungere som sparringspartnere samtidig med, at flygtningen gennemgår den nødvendige faglige og sproglige uddannelse.

Behov for flere elevpladser

Hånd, der skriver øsnke ned til trepart på stor postit.

De midt- og vestjyske HK-medlemmers ønsker til trepartsforhandlingerne blev skrevet ned på post-it sedler, der blev hængt op på en stor tavle og diskuteret. 

Efterfølgende handlede gruppearbejdet om at komme med øvrige ønsker til trepartsforhandlingerne.
Her blev der talt om behovet for, at der bliver skabt flere elevpladser. Alt for mange unge må nøjes med skolepraktik, var holdningen.

Der blev også peget på, at der skal være bedre adgang til uddannelse for ledige, uddannelsesret til alle og arbejdsgiverbetalt uddannelseskonto.

Endelig var et ønske, at der bliver gjort noget for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, som det halter med på rigtig mange arbejdspladser med sygemeldinger til følge.

Ønskerne til trepartsforhandlingerne fra de midt- og vestjyske HK’ere bliver samlet med input fra andre HK-afdelinger i landet. Sammen skal de give de medlemsvalgte formænd i HK herunder forbundsformand Kim Simonsen et indtryk af, hvad medlemmerne mener.

- Det er vigtigt, at man kommer rundt i landet og tager debatten om trepartsforhandlingerne, så vi ikke gætter os til, hvad medlemmerne mener, sluttede Karin Østerby, formand for HK MidtVest, arrangementet af.

Trepart HK-medlemmer

Kulturelle og andre spændende medlemstilbud


Se HK Medlemsfordele

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk