HK.dk logo

Unge stemmer råber højt om HK

29. februar 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvad får to friske unge mennesker til at rive adskillige weekender ud af kalenderen for at hellige sig HK? For Kamilla Madsen og Simone Sandholdt handler det om personlig og faglig udvikling – og om at sætte sit fingeraftryk.

 


Hvem skal have førertrøjen på i fremtidens HK? Et par kvalificerede bud er Kamilla Madsen og Simone Sandholdt. De to unge kvinder er blandt de udvalgte til HK’s talentuddannelse, der over fire weekender uddanner kvikke unge medlemmer til at trænge igennem offentligt med fagforeningens budskaber.

- Det handler meget om at overvinde sine grænser og turde springe ud i det, fortæller 26-årige Kamilla Madsen, der er nyuddannet kontorassistent og ansat på Kørselskontoret i Vejle.

For hende var det nærliggende at søge ind på talentuddannelsen. Hun har været medlem af HK gennem 5 år, og har gennem de seneste været aktiv i HK Sydjylland Ungdom, hvor hun pt er formand.

- Jeg vil gerne have muligheden for at sætte et fingeraftryk, og jeg synes, det er vigtigt, at de unge også har en stemme. Politisk er jeg uenig i en masse ting, der sker i samfundet, og HK er mit talerør, siger hun.

Hun kunne også have valgt andre organisationer, at engagere sig i, men fagbevægelsen var det oplagte valg for Kamilla Madsen.

- Vi bruger så lang tid på vores arbejde, og hvis det ikke fungerer, ødelægger det også privatlivet. Derfor optager arbejdslivet mig så meget. Alle bør kunne gå glade på arbejde og gå glade derfra igen, mener hun.

Simone: Vil dele holdninger og skabe forandring

25-årige Simone Sandholdt er kontorelev i Vejle Kommune og har været medlem af HK, siden hun startede som elev i 2014. Fagforeningen er dog først rigtigt kommet ind under huden på hende efter, hun er startet på talentuddannelsen.

- Jeg er normalt lidt tilbageholdende, men jeg vil rigtigt gerne dele holdninger og være med til at skabe forandring. Så da min tillidsrepræsentant foreslog mig at søge ind på uddannelsen, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var noget for mig, fortæller hun.

Det kan være svært at engagere ungdommen i fagligt arbejde, men Simone Sandholdt tror ikke, det skyldes manglende relevans. Blot at de unge har så meget andet i hovedet.

- Som elev er der mange nye indtryk og så meget, man skal lære. Jeg tror, det er derfor, at mange under uddannelse ikke når at sætte sig ordentligt ind i, hvad fagbevægelsen er. Men nu er jeg rigtigt glad for, at jeg er blevet fagligt aktiv, siger Simone Sandholdt.

Kamilla: Et godt tilbud både fagligt og personligt

Når Kamilla Madsen og Simone Sandholdt vælger at rive fire weekender ud af kalenderen for at talentuddanne sig i HK, er det ikke udelukkende i den gode sags tjeneste. De er bevidste om, at HK også har meget at tilbyde dem både fagligt og personligt.

- Jeg tog først og fremmest imod tilbuddet for at udvikle mig selv og mine kompetencer. Det har også været dejligt at lære nye mennesker at kende, som man har en masse til fælles med, fortæller Simone Sandholdt.

Kamilla Madsen anerkender, at hendes engagement i HK er en positiv tilføjelse til hendes CV.

- Og så er jeg bare slet ikke færdig med at lære, selvom jeg er færdig med min uddannelse. Jeg suger viden til mig, hvor jeg kan. Og her har HK så mange gode muligheder siger hun.

Begge unge kvinder ser sig selv som fagligt aktive i fremtiden. Simone Sandholdt vil lige være færdig med sin elevtid, før hun for alvor hopper ud i det. Men Kamilla Madsen er klar til at genopstille som formand i HK Ungdom Sydjylland og fortsætte det faglige arbejde. Hun kunne også se sig selv arbejde fast for HK Sydjylland en dag.

Fremtiden kan bare komme an, der er nye HK’ere på vej.

 

HK's talentuddannelse

  • uddanner unge til faglige ledere
  • løber over 4 hele weekender
  • er for unge under 31
  • er for elever og nyuddannede
  • bestyrer Facebook-siden "Ja tak til arbejdsglæde"

Unge Fremtidens Talenter Elev

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk