HK.dk logo

Bestyrelse på skolebænken

01. marts 2016  |  Sjælland  |  Journalist Peter Larsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hårdt, lærerigt og appetitvækkende. Det har 4 medlemmer af HK Kommunal Sjællands bestyrelse erkendt efter at have fuldført en diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde.


Foto af åben bog med en kuglepen

- Vi er ikke sagsbehandlere. Vi er politikere, når vi er medlemmer af sektorbestyrelsen.

- Men det har også gjort os til bedre tillidsrepræsentanter. Vi har fået meget større forståelse for beslutningsprocesserne i det offentlige. Fra folketing til kommunalbestyrelse. Vi er blevet mere kompetente med- og modspillere for vores ledere og i MED-udvalgene. Vi kan og tør stille de frække spørgsmål. Og vi er blevet bedre til at kommunikere det ud og forklare for vores kollegaer, når der politisk eller administrativt træffes beslutninger.

Det er nogle af de konklusioner, som de 4 medlemmer af sektorbestyrelsen drager, efter at de sammen med den øvrige bestyrelse som de første har gennemført uddannelsen om ”styringsparadigmer i den offentlige sektor”. Det handler om styringsredskaber i kommuner og regioner.


De 4 er Gundhild Krogager Carlsson, Johnny Jørgensen, Luise Ea Snegaard Larsen og Lene Louise Nordahn.

Uddannelsen blev til i et samspil mellem HK Kommunal Sjælland og Hovedstaden samt Metropol.

- Fordi vi ønsker at være bedre til at forstå baggrundene for de beslutninger, vores arbejdsgivere tager. Og for at være i stand til at tage en kvalificeret diskussion om beslutningerne.

Sagt på en anden måde: Ønsket var at professionalisere bestyrelsesarbejdet. Dette ønske er opfyldt, men det var ikke uden betænkeligheder, at de 4 satte sig på skolebænken i forsommeren, fortæller de.

Udsigten til et afsluttende projekt og en eksamen var ikke tillokkende, men de bed betænkelighederne i sig.

- Blandt andet fordi vi i tide og utide anbefaler uddannelse til vores kollegaer, og så kan vi ikke være bekendt at undslå os.

Alle bestyrelsesmedlemmer gennemførte og bestod, men de 4 lægger ikke skjul på, at det var en drøj omgang. Som det hedder om diplomuddannelser: 1 dags undervisning udløser 20 timers hjemmearbejde i weekenden! Og med 1 undervisningsdag hver anden uge, blev der lagt beslag på en del fritid i weekenderne.

Især for Luise, som er lægesekretær i treholdsskift og med 2 små børn, var det en stor mundfuld.
Så meget desto større er tilfredsstillelsen ved at gennemføre, og for alle 4 gælder, at oplevelsen har givet appetit på mere viden. Luise er gået i gang med en uddannelse til sundhedskommunom, og de 3 andre presser sektorformanden for ”noget med jura”.

Ingen af dem er i tvivl om, at den fælles oplevelse har skabt en langt mere dynamisk sektorbestyrelse, som i langt større udstrækning end før er i stand til at reagere politisk.

Generalforsamling Kommunal Sjælland Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk