HK.dk logo

HK: Ny velfærdsakse kan rykke politisk

01. marts 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Velfærdsalliance-DK er et nyt bredt funderet oprør mod omprioriteringsbidrag og nedskæringer, der er værd at holde øje med, vurderer HK Kommunals formand Bodil Otto.

HK Kommunals bestræbelser på sammen med lærere, pædagoger og andre organisationer for offentligt ansatte at give nedskæringsdagsordenen modspil har fået en medspiller. ’Velfærdsalliance-DK’ er betegnelsen for den nye akse, der er startet af 14 københavnske fagforeninger herunder HK Kommunals egen hovedstadsafdeling.

Time for time vokser antallet af borgere, der på Facebook slutter sig til alliancens modstand mod specielt det såkaldte omprioriteringsbidrag, der tvinger kommunerne til at barbere én procent svarende til 2,5 milliarder kroner årligt af den borgernære velfærd. I HK Kommunal vurderer formand Bodil Otto, at alliancen kan vise sig at være et spirende folkeligt opgør med de bevidstløse nedskæringer i velfærden.

- Det er helt afgørende for projektets tyngde, at flere borgmestre og helt almindelige byrådsmedlemmer nu er med på alliancens dagsorden, skriver Bodil Otto i et større indlæg til PioPio.dk

Bredt fundament

HK Kommunal-formanden peger på, at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har afvist at anvise pengene til det, han betegner som omprioriteringstyveriet. 

- Og i Aarhus har man i protest mod omprioriteringsbidraget indført en ny budgetmodel, der gennem båndlagte midler sikrer kommunen bedre råderum over egen økonomi. Sønderborg og Ballerup er blandt andre af de kommuner, der udtrykker støtte til opgøret med nedskæringer og minusvækst, lyder det fra Bodil Otto, der fortsætter:

- Jeg er spændt på at se, hvor langt denne nye organisering vil række. Om alliancen kan nå sit erklærede mål om blive omdrejningspunkt for et slagkraftigt landsdækkende, folkeligt opgør med omprioriteringsbidrag og nedskæringer. Med sit brede fundament af beslutningstagere, borgere og organisationer er kimen i hvert fald lagt til, at det vil lykkes at skabe en ny dynamik for Velfærdsdanmark. Administrativt kontorarbejde Politik

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk