Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Jobcentre afviser frygt for flygtningefokus

02. marts 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Indsatsen for at få flygtninge i job får ikke jobcentrene til at gøre mindre for de danske ledige, mener de kommunale jobchefer.

Modsat hvad blandt andre Dansk Folkeparti og fagforbundet 3F frygter, vil kommunernes arbejde med at hjælpe de mange nye flygtninge i job ikke gå ud over arbejdsløse danskere. Det viser en ny rundspørge, Ugebrevet A4 og Avisen.dk har gennemført blandt landets jobcenterchefer.

Blandt de 56 jobcenterchefer, der har deltaget i rundspørgen, svarer 43 nej til, at indsatsen for flygtninge vil betyde, at man vil gøre mindre for at få danske ledige i job/uddannelse. Kun to jobcenterchefer svarer ja, mens resten ikke tager stilling.

Ressourcer til flygtninge og ledige

I Aarhus er beskæftigelseschef Vibeke Jensen blandt de, der afviser, at den megen fokus på flygtninge giver mindre indsats til andre ledige.

- Vi har ressourcerne i Aarhus til at tage os af både flygtningene og ledige. Så selv om der kommer en del flere flygtninge til nu, kommer det ikke til at påvirke indsatsen for danske arbejdsløse, siger beskæftigelseschefen til Ugebrevet A4.

Men jobcheferne er i rundspørgen enige om, at det bliver noget af en mundfuld at håndtere de mange nye, flygtninge. 51 af de 56 jobchefer mener, at kommunens indsats for at få flygtninge i job eller uddannelse kommer til at tære på kommunens ressourcer.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk