HK.dk logo

- Ledige himmerlændinge skal i job

02. marts 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

- JobBørs og efteruddannelse er gode redskaber, lød det på HK-lokalrådsgeneralforsamling i Hobro


- Vi gør en indsats for at få ledige HK’ere i arbejde.

Det slog formanden for HK Nordjyllands lokalråd for Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner, Christian Damborg Knudsen, fast, da fagforeningen holdt lokal generalforsamling i Hobro 1. marts.

- HK JobBørs er et godt redskab til at finde kandidater til ledige jobs. Derfor er det godt, at jobbørsen er i gang med en opsøgende indsats blandt virksomhederne i lokalområdet for at fortælle dem om den gratis service, når de skal rekruttere HK-medarbejdere, sagde han.

Formanden oplyste de godt tyve medlemmer, der deltog i generalforsamlingen, at 87 HK’ere alene i Mariagerfjord kommune er ledige i gennemsnit pr. måned.

- Efteruddannelse er også et redskab til at få HK’ere i job, så kompetencerne svarer til virksomhedernes krav. Lokalt gør vi i HK en indsats for at skabe uddannelsestilbud gennem vores deltagelse i bestyrelser og uddannelsesudvalg på vores erhvervsskoler.

- Men meget handler imidlertid om at fastholde uddannelser i vores område. I Hadsund lukker fx både 10. klassecenter og produktionsskole, så det er den forkerte vej, sagde Christian Damborg Knudsen. 

Lokale aktiviteter
Opgaverne for HK Nordjyllands lokalråd er bl.a. at synliggøre fagforeningen i lokalområdet og skabe lokale medlemsaktiviteter.

Lokalrådet i Mariagerfjord og Vesthimmerland har således sidste år gennemført en række medlemsarrangementer med god tilslutning, blev det oplyst på generalforsamlingen.

Desuden har lokalrådet bl.a. deltaget i 1. maj-møder i Hadsund, Hobro og Aars, haft en stand på en forårsmesse i Aars og deltaget i en faglig stand på erhvervsmesse for unge i Hobro. I december var lokalrådet på gågaderne i Hobro og Aars med uddeling af pebernødder og flyers om julehandel. 

Ny i lokalrådet
Salgsassistent Benedikte Miechels blev nyvalgt til lokalrådet, mens der var genvalg til Nanna Sahl, Gyda Andersen, Lene Jørgensen, Tina Mathiesen og Lene Thomsen. Formanden Christian Knudsen, der repræsenterer lokalområdet i HK Nordjyllands bestyrelse, blev i 2015 valgt for to år.

Lise Lotte Blicher Petersen fra Tinglysningsretten blev nyvalgt som lokalområdets medlem af bestyrelsen hos HK Stat Nordjylland.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk