HK.dk logo

Nye tiltag skal genopbygge tillid i Syddanmark

03. marts 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Borgernes tillid til Region Syddanmark skal genoprettes. Derfor sætter regionsrådet fire nye tiltag i gang, der skal skabe klare retningslinjer for administrationen og politikerne

- Borgerne i Region Syddanmark og omverdenen skal have fuld tillid til, at vi træffer beslutninger og håndterer borgernes skattekroner på en ordentlig og lovlig måde. Derfor har vi valgt at sætte de nye tiltag i gang, som skal gøre det mere klart for administrationen og politikerne, hvilke retningslinjer der gælder på de forskellige områder, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til regionens hjemmeside.

Region Syddanmark har besluttet, at støre initiativer skal drøftes i regionsrådet, inden de bliver sat i værk, udgifter til eksterne leverandører, der løser opgaver for regionsrådsformanden og direktionen, skal forelægges forretningsudvalget, og kontrollen med udgifter til regionsrådsmedlemmerne og direktionen skal skærpes. Derudover skal et kodeks for god forvaltningsskik i regionshuset udbredes. Det skal være en hjælp til både medarbejderne og politikere, så de ved, hvilke pligter og regler der er i samarbejdet mellem politiker og administration.

Syv områder

Det nye kodeks beskæftiger sig med syv områder. For eksempel skal ledelsen sikre en kultur, hvor alle medarbejdere åbent kan gå til deres overordnede, hvis de har begået en fejl.

Det nye kodeks slår også fast, at medarbejderne skal sige fra, hvis en chef beder dem om at gøre noget ulovligt, og at de ikke må yde rådgivning og bistand til rent partipolitiske formål i deres arbejdstid.

- De nye retningslinjer gør det selvfølgelig ikke alene - det drejer sig i sidste ende om adfærden hos både medarbejdere og politikere. Men retningslinjerne kan være en hjælpende hånd til begge parter og skabe klarhed og tryghed om, hvordan man samarbejder med hinanden, siger Stephanie Lose.

Regionen forventer, at implementeringen af de fire tiltag er afsluttet inden sommerferien.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk