HK.dk logo

Derfor er vi tillidsrepræsentanter

07. marts 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

At kunne gøre noget for sine kolleger og udvikle sig personligt. Det er drivkraften for to midt- og vestjyske tillidsrepræsentanter. Overvejer du hvervet?

- Er lysten der, så kom afsted på kursus. Er der bare en smule interesse, så afsøg den.

Opfordringen kommer fra Betina Jensby, 36 år, der siden februar 2012 har været fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Morsø Kommune, hvor hun er administrativ projektmedarbejder.


Ved aldrig hvad der sker

Betina Jensby.

- Som TR kan jeg forbedre hverdagen for kollegerne samtidig med, at hvervet giver mig personlig udvikling, siger Betina Jensby.

- Jeg har altid syntes, at det har været interessant med fagligt arbejde. Under min uddannelse til kontorassistent var jeg med i elevklubben, og jeg var arbejdsmiljørepræsentant, inden jeg blev tillidsrepræsentant, fortæller Betina Jensby.

- Som TR kan jeg forbedre hverdagen for kollegerne samtidig med, at hvervet giver mig personlig udvikling. Og så er arbejdet spændende og udfordrende. Du ved aldrig, hvad dagen som TR byder på. Det kan være, at nogen har brug for en tolkning af reglerne. Der kan også komme en sygesamtale. Du kan gå fra nul til 100 på kort tid, og jeg godt lide spændingsfeltet mellem den ordinære drift og TR-området, hvor man aldrig ved, hvad der sker, beretter hun.

Tæt på beslutningerne

Cristina Kildevang.

- Jeg er modnet meget som person og har fået en robusthed, som jeg kan bruge i mit privatliv, fortæller Cristina Kildevang.

Cristina Kildevang, 39 år, er fællestillidsrepræsentant for 180 lægesekretærer på Hospitalsenheden Vest – et hverv hun deler med kollegaen Susanne Sterner.

- Jeg arbejdede en periode på sygehuset i Ringkøbing, hvor der ikke var så mange lægesekretærer, og der var langt til ledelsen i Holstebro og Herning, så min motivation for at blive TR var at komme tæt på informationerne, og hvor beslutningerne blev truffet, fortæller hun.

Cristina Kildevang blev TR i oktober 2006 og FTR i februar 2011.

- Jeg brænder for at hjælpe mine kolleger i et system, der kan være vanskeligt at agere i, og hvor der er nogle regler og rammer, som kan være vanskelige at forstå. Foruden at kunne hjælpe mine kolleger har jeg oplevet en personlig gevinst ved at være TR.

- Jeg er modnet meget som person og har fået en robusthed, som jeg kan bruge i mit arbejdsliv men også i mit privatliv. Jeg har blandt andet fået et andet blik for mennesker – jeg er blevet mere rummelig og har fået en forståelse for, at folk kan være sårbare i perioder af deres liv, forklarer hun.

Læs mere om kurset TR på vej.

Tillidsrepræsentant HK-medlemmer

Gør en forskel på jobbet og
Udvikl dig personligt


Bliv tillidsvalgt

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk