HK.dk logo

HK gav råd i alle Fona-butikker

07. marts 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Alle Fonas medarbejdere er enten fyrede eller under pres. Derfor er HK’s konsulenter trådt til med råd, vejledning og opfordring til at organisere sig.Når arbejdslivet pludselig bliver usikkert, er det godt at have fagforeningen tæt på sig.
Derfor tog konsulenter fra HK Sydjylland i sidste uge på besøg i samtlige regionens Fona-butikker med tilbud om hjælp og vejledning.

Fona er i øjeblikket under rekonstruktion, og meget pludseligt er det blevet meldt ud, at en stor del af butikkerne lukker.
- Det har været en svær tid for medarbejderne. Vi er slet ikke blevet informeret godt nok, og har for eksempel ikke kunnet få at vide, hvornår vi lukker endeligt, fortæller Jesper Bidstrup.

Han er leder af Fonas lukningsdømte butik i Sønderborg, som var én af de butikker, HK’s konsulenter besøgte i løbet af ugen.
- Vi er så glade for, at I kommer. I er de første, vi får noget som helst at vide af, sagde butikslederen til HK-medarbejderne, da de stod i butikken.

HK har forhandlet rammeaftale for Fonas ansatte

HK’s konsulenter kunne blandt andet fortælle om den rammeaftale, der er forhandlet hjem for Fona-medarbejdere, der mister deres job i forbindelse med rekonstruktionen. Fona har overenskomst med HK Handel, som derfor er den eneste forhandlingsberettigede organisation.

- Rammeaftalen giver nogle ekstra rettigheder til de ansatte. Dem har vi været ude at fortælle om, ligesom vi også har fortalt om de mange tilbud, HK har i denne situation, siger faglig konsulent i HK, Karsten Kjeldsen, der har været rundt i flere Fona-butikker.

Her har han både mødt HK-medlemmer og ansatte, der har været organiseret andetsteds. Men de fleste har taget imod muligheden for at drøfte situationen med en faglig sparringspartner.

Fremtiden er uvis for alle ansatte

Især medarbejderne i de lukningsdømte butikker har været frustrerede, men også i de butikker, der indtil videre fortsætter, har usikkerheden ulmet mere eller mindre åbenlyst.
Rekonstruktionen betyder nemlig, at det på nuværende tidspunkt er umuligt at sige, hvem der eventuelt overtager ejerskabet af Fona-kæden, eller hvordan virksomheden vil blive ledet fremover.

- I den situation er det så vigtigt, at medarbejderne står sammen og får gavn af den tryghed, der ligger i at have et stærkt medarbejderfællesskab. Derfor besøger vi også de butikker, der ikke umiddelbart står til lukning. Vi opfordrer til, at medarbejderne organiserer sig, siger Karsten Kjeldsen.
Det er ikke kun i Sydjylland, at HK’s konsulenter har været på besøg i Fona, men over hele landet. Besøgene er godkendt af kæden i den rammeaftale, der foreligger.

Organisering Opsigelse Handel

Læs mere om
HK JobBørs
i Sydjylland


Vil du vide mere om HK Handel Sydjylland?


Klik og læs

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk