HK.dk logo

HK: Flere ressourcer til jobcentres flygtningeindsats

09. marts 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jobcentrene får ifølge en ny aftale mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen en fremtrædende rolle som murbrækkere for at få flygtninge i job. HK Kommunal appellerer til parterne om at sikre økonomien i jobindsatsen.

Det er vigtigere at komme i arbejde end at lære dansk, og så skal man tage hensyn til, hvor der er job at få. Sådan lyder hovedpunkterne i en ny delaftale, ’Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen’, der er et led i de trepartsforhandlinger, som regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen i øjeblikket gennemfører.

Omdrejningspunktet er, at flygtninges beskæftigelse og selvforsørgelse skal vægtes højere end for eksempel danskundervisning. Derudover skal der tages hensyn til jobmulighederne, når det besluttes, hvor flygtninge skal bo.

Ekstraordinær indsats er ikke gratis

I HK Kommunal støtter formand Bodil Otto aftalen og dens intention om at styrke den virksomhedsrettede indsats over for flygtninge. Men hun peger i samme ombæring på, at det ikke er gratis, når der skal iværksættes en ekstraordinær indsats, hvor jobcentrene er opsøgende og skal samarbejde på tværs af kommunegrænser samtidig med, at de skal hjælpe med at matche flygtningene i integrationsprogrammet.

Bodil Otto har derfor sendt et brev til KL-formand Martin Damm (V) og –næstformand Jacob Bundsgaard med en appel om, at der kæmpes hårdt for, at der kommer flere ressourcer til jobcentrene og til videreuddannelse af jobcentermedarbejderne.

Delaftalen lægger i øvrigt op til, at flygtninge som udgangspunkt skal betragtes som jobparate og forsørge sig selv, med mindre de er traumatiserede eller fejler noget andet. I praksis betyder det, at kommunerne skal have mulighed for at fritage flygtninge fra at bruge systemet Jobnet, der er et krav til danske ledige. Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk