HK.dk logo

Kongressen handler også om dig

10. marts 2016  |  Sjælland  | 

Det er din fremtid på arbejdsmarkedet, der er i centrum, når HK Kommunal holder kongres.


Billede fra HK's kongres i 2016

Hvad kommer det mig ved, at HK Kommunal holder kongres? Det er vel bare det sædvanlige ordkløveri og en masse god mad og drikke på medlemmernes regning. Det er en ikke usædvanlig reaktion, når kantinesnakken bevæger sig ind på emnet.

- Jo, vi får mad og også et glas vin til maden og en seng at sove i, men en kongres er meget mere end hyggesnak. Det er her, medlemmerne er i fokus. Det er her, det bliver besluttet, hvad vi som HK’ere skal stræbe efter på arbejdsmarkedet. Og det er beslutninger taget på baggrund af de medlemsmøder, der er holdt landet over inden kongressen, understreger bestyrelsesmedlem Tania Hindsgavl, netop hjemvendt fra HK Kommunals kongres i februar som en af 53 kongresdeltagere fra HK Kommunal Sjælland.

Fokus på det gode arbejdsliv

Som et eksempel nævner hun kongressens tema: Det gode arbejdsliv.
Et tema, der er taget op, netop fordi mange kommunalt og regionalt ansatte HK’ere dagligt udsættes for et stigende arbejdspres – skabt af teknologisering, strukturforandringer og stadige krav om besparelser, der ikke må få konsekvenser for serviceniveauet.

Udfordringen er, hvordan HK som fagforening kan være med til – trods nævnte udvikling – at genskabe de gode arbejdspladser og dermed et godt arbejdsliv for medlemmerne. En af mulighederne er et tættere samarbejde mellem tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter og tillige inddrage ledelsen. Derfor var 250 arbejdsmiljørepræsentanter inviteret til fællesmøde på kongressens anden dag. Her blev der givet eksempler på, hvordan man kan gribe opgaven an, og der blev gruppevis diskuteret muligheder og forslag, som skal udmønte sig i en ny arbejdsmiljøstrategi for HK Kommunal. Og herfra på et tidspunkt blive et arbejdsredskab for tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne med henblik på at gøre arbejdsdagen bedre.

Først skal sektorbestyrelsen dog i arbejdstøjet. Bestyrelsens opgave er at få gjort de vedtagne strategier og målprogram anvendelige for tillidsrepræsentanter, klubber og det enkelte medlem, så det bliver ikke sidste gang, I kommer til at høre om kongressen 2016.

Et større netværk og fællesskabsfølelsen

Der sker en masse formelle ting på en kongres, som fx behandling af forslag til ændring af HK Kommunals vedtægter og vedtagelse af et nyt målprogram, der udstikker retningslinjerne for, hvad HK Kommunal vil arbejde hen imod de næste 4 år.

Det uformelle har imidlertid også stor værdi, fortæller Tania.

- Mødet med kollegaer, der bokser med samme problemer som en selv, er værdifuldt. Man får indblik i, hvordan man håndterer udfordringer andre steder i landet. Man skaber et stort uformelt netværk, man kan bruge i det daglige.

- Og så er der denne her fantastiske fornemmelse af at være med i et fællesskab i en overenskomstbærende fagforening, der arbejder mod samme mål. Det kan ikke beskrives. Det skal opleves.

- Og så var det i år spændende at være med til som den første fagforening nogensinde at afvikle en kongres digitalt. Alt materiale var lagt på iPads, som blev udleveret til deltagerne, så kongressen var papirløs. Vi kan beholde iPad’en, hvis vi de næste 3 år fortsat er fagligt aktive. Stopper vi inden, skal den leveres retur, fortæller hun og tilføjer:

- Og så var vi da også den første fagforening, der inviterede vores arbejdsmiljørepræsentanter til dans.

I alt 397 stemmeberettigede deltog i kongressen, der bliver afholdt hvert fjerde år.

Kommunal generalforsamling sjælland Arbejdsmiljø HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk