HK.dk logo

Smæk til virksomhed for ulovlig fyring af gråt guld

17. marts 2016  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En bogholder havde en kontrakt, der betød, at hendes ansættelsesforhold ophørte uden yderligere varsel, da hun blev 65 år. Men det er aldersdiskrimination, og kvinden har fået tilkendt 25.000 kroner i godtgørelse.

Det er aldersdiskrimination at opsige medarbejdere alene på grund af, at de er oppe i årene. Det bliver slået fast i en faglig voldgift, som HK/Privat har vundet for en bogholder.

Da hun fyldte 65, blev hun sagt op uden yderligere varsel og uden andre begrundelser end hendes alder. Aftrædelsen blev besluttet af virksomheden alene uden forhandling med hverken bogholderen eller hendes tillidsrepræsentanter. Men den går ikke. Og opsigelsen koster nu virksomheden 25.000 kroner.

- En virksomhed kan ikke bare opsige medarbejdere på grund af deres dåbsattest, siger Klara Hoffritz, advokat i HK/Privat.

Arbejdsgiveren alene kan ikke bestemme
Ifølge Dansk Industri, der repræsenterede virksomheden, er der mange virksomheder, der laver lignende aftaler med deres ansatte. Hvis andre har skrevet under på en kontrakt med pligtig afgangsalder, har de derfor meget vel også en sag, mener advokat i HK/Privat Klara Hoffritz.

– Dette er en sag, der sagtens kan danne præcedens, og særligt inden for industrien. Med afgørelsen har vi fået vist, at arbejdsgiverne ikke ensidigt kan indføre en fast afgangsalder uden at kunne dokumentere virkelig gode grunde til det, siger Klara Hoffritz.

Pr. 1. januar 2016 blev det ulovligt at skrive en fast fratrædelsesalder ind i en medarbejders ansættelseskontrakt. Det har Folketinget vedtaget som et led i bestræbelserne på at fastholde ældre medarbejdere på arbejdsmarkedet.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk