HK.dk logo

”Det var med tårer i øjnene og tæt på en sygemelding…”

18. marts 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Winnie Obbekjær er normalt ikke sådan at slå ud, men en længere periode med problemer på arbejdspladsen var ved at trække tæppet væk under hende. ”Det var med tårer i øjnene og tæt på en sygemelding, da jeg tog forbi Lisbet og HK…”

Winnie Obbekjær 
Winnie Obbekjær
   - Jeg synes selv, at jeg plejer at være rimeligt sej og rejser mig op, men jeg var ved at være kørt i sænk over nogle problemer på min arbejdsplads. Det var en dårlig stemning, forskelsbehandling og ingen handling på problemerne over en periode på to til tre år, der påvirkede både mig og mange andre. Der var rigtigt store udfordringer i organisationen og ledelsesmæssigt, fortæller Winnie Obbekjær, der var ansat som overassistent med gruppeleder funktion for det administrative område, hvorfor hun var skiftet fra HK til Ledernes.
   - Da jeg fik problemer på jobbet og havde brug for min fagforening og gentagne gange kontaktede dem - endda med en meget præcis beskrivelse af problemerne, så fik jeg simpelthen ingen hjælp fra Ledernes. Det blev bare til ”en god snak” og så ellers ingenting. De kaldte det sparring, når de lyttede og sagde, om det ikke var mig, der greb det hele forkert an? Og havde jeg så mange problemer med ledelsen, så måtte jeg jo finde et andet arbejde. Men kunne det være rigtigt, når jeg faktisk var glad for mit arbejde og gerne ville have det til at fungere?
   - Jeg tænkte derfor, at HK måske var en mulighed for mig. Min kollega på jobbet havde fortalt mig, hvordan HK engang havde hjulpet hende med en chikanesag, og hun var fuldt ud tilfreds med den hjælp, hun dengang havde fået. Derfor tog jeg forbi Lisbet og HK Midt. Jeg havde intet at miste, tværtimod, lyder det fra Winnie.

”Hun satte sig ned og lyttede…”

   - Jeg havde i bogstavelig forstand tårer i øjnene og brug for nogen at snakke med. Kunne faktisk ikke holde tårerne tilbage, men Lisbet smed, hvad hun havde i hænderne og satte sig bare ned og lyttede. Inden jeg gik derfra havde jeg meldt mig i HK igen, fortæller Winnie og fortsætter:
   - Lisbet vidste en hel masse om, hvad jeg kunne gøre i min situation og gav mig en masse gode råd med på vejen. Hun lyttede, gav kompetent vejledning og fulgte op på tingene. Og jeg havde ærligt talt ikke vidst, hvor jeg var i dag uden jeres hjælp. Jeg er meget taknemmelig for Lisbets måde at tackle det hele på, og jeg kan kun anbefale andre at vælge den rette fagforening. For den dag, du står med problemer, så er det hamrende vigtigt at vide, at du kan få den hjælp, der gør forskellen, konstaterer Winnie og runder af med en positiv konklusion:
   - Jeg har det i dag bedre på mit job, og arbejdsglæden vender stille og roligt tilbage igen. Jeg ved, hvor jeg kan henvende mig, hvis der igen skulle opstå en situation, hvilket jeg selvfølgelig ikke håber.

Arbejdsmiljø

kontakt os på
eller online her:


Kontakt HK Midt

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk