HK.dk logo

HK Sydjylland hentede 21 millioner kroner hjem til 351 medlemmer

21. marts 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Færre konkurser er en del af forklaringen på, at beløbet i 2015 faldt for andet år i træk.Mange sydjyske HK’ere fik i 2015 hjælp fra deres fagforening til at skaffe de penge, de havde ret til, men som de ikke kunne få ved egen hjælp.

I alt inddrev HK Sydjylland sidste år på vegne af medlemmerne 21.755.421 kroner fra Lønmodtagernes Garantifond og i sager mod arbejdsgivere. Beløbet er fordelt på i alt 351 personsager. I gennemsnit er det næsten 62.000 kroner til hvert medlem.

De 21,8 millioner kroner er næsten 30 procent mindre end i 2014, hvor HK Sydjylland hentede 30,6 millioner kroner hjem til medlemmerne.

Det er andet år i træk, at beløbet falder drastisk, og en stor del af forklaringen er den samme som sidste år: Færre konkurser og dermed mindre beløb inddrevet fra Lønmodtagernes Garantifond, som sikrer de ansattes løn, når en arbejdsgiver må dreje nøglen om i en konkurs.

Forskel fra branche til branche

- Det er en god og positiv historie, at tallet falder, fordi det afspejler en nedgang i antallet af konkurser generelt. Men vi kan også tydeligt se forskellene fra branche til branche: Detailhandelen er stadig ramt af mange konkurser, og vi kan frygte, at tallet vil stige i 2016. Tendensen i de første måneder af 2016 indikerer, at problemerne for vores butikker stiger, selv om udviklingen generelt er positiv, siger Ole Kjær, formand for HK Sydjylland.

Men trods bedre tider for de virksomheder, der beskæftiger HK’s medlemmer, skaffer HK Sydjylland altså alligevel millioner til medlemmerne i form af erstatninger i faglige sager, godtgørelser og efterbetalinger af løn, pensionsbidrag, feriepenge med mere.

- Langt de fleste sager bliver afsluttet i mindelighed, altså uden at vi skal true med bål og brand. I den slags sager er det nok, at HK taler medlemmets sag og fremlægger et krav over for arbejdsgiveren. Men vi er også altid klar til at skrue bissen på og bruge hele det arbejdsretlige system, for at vores medlemmer kan få, hvad de har krav på, siger Ole Kjær.

Opsigelse Retssager Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk