HK.dk logo

Karrierecafé gav inspiration til uddannelse

29. marts 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der var mulighed for at få konkrete bud på uddannelse og kurser, da HK MidtVest onsdag 16. marts slog dørene op til Karrierecafé i Holstebro.

Karrierecaféen blev holdt i lokalerne på Fredericiagade 27, hvor en række uddannelsesinstitutioner og HK’s faglige medarbejdere stod klar til at vise de fremmødte mulighederne for efter- og videreuddannelse og give dem inspiration til og vejledning om, hvilken form for uddannelse der kan være relevant.
Af uddannelsesinstitutioner kunne deltagerne møde UCH - Uddannelsescenter Holstebro, VUC Holstebro, Lemvig, Struer, Erhvervsakademi MidtVest, COK - Center for Offentlig Kompetenceudvikling, VIA University College Denmark og Mercantec - Karrierecenter Midt.

Mange muligheder

Jette Møller Christensen på besøg i Karrierecaféen

Jette Møller Christensen deltog sammen med sin mand, Aage Møller, i Karrierecaféen.

- I HK vil vi gerne være med til at gøre vores medlemmer attraktive for arbejdsmarkedet. Vi ved, at vores medlemmer er meget optaget af deres arbejdsliv og dermed også deres uddannelse.
- Men uddannelse kan føles som en jungle – der er så mange muligheder, og hvor er det lige, jeg skal gå hen, og hvilken uddannelse skal jeg tage? Der er i flere overenskomster afsat penge til efteruddannelse i kompetencefonde, som medarbejdere kan søge. Det har I også mulighed for at høre om i dag. Det er én af grundene til, at vi er samlet her, sagde Karin Østerby, formand for HK MidtVest, da hun åbnede Karrierecaféen.

Uddannelse er givende

Inger Mechlenborg

Inger Mechlenborg var kommet for at se, om der skulle være noget spændende, der kunne fange hendes interesse. Hun er arbejdsmiljørepræsentant og tog materiale med hjem til kollegerne.

Én af de fremmødte var 54-årige Inger Mechlenborg, der arbejder i ledelsessekretariatet i Børn og Unge hos Holstebro Kommune.
- Jeg er kommet for at se, om der skulle være noget spændende, som kunne fange min interesse. Jeg blev uddannet kontorassistent i 1987 og har taget Kommunomuddannelsen og en diplomuddannelse i offentlig forvaltning, og i øjeblikket er jeg i gang med en projektlederuddannelse hos Center for Offentlig Kompetenceudvikling i Aarhus.
- Jeg synes, det er meget givende at få lov at tage uddannelse. Du møder andre kursister, som du kan blive inspireret af og måske få idéer med hjem, der kan få arbejdsdagen til at glide lettere. Jeg er arbejdsmiljørepræsentant, så jeg har taget materiale med hjem til mine kolleger og min leder. Kan man stille 12 kursister, vil COK gerne oprette et lokalt kursus, så måske var det noget, der kunne realiseres, fortalte hun.
Én anden af de fremmødte var 60-årige Jette Møller Christensen, der for nylig er blevet ledig efter at have arbejdet som kontorassistent i en privat virksomhed.
- Jeg er i gang med at undersøge mulighederne for uddannelse. Jeg har en uddannelse, som er 40 år gammel, og på de år er der sket meget på arbejdsmarkedet, og man bliver let låst fast i bestemte funktioner, hvis man ikke har fornyet sine kompetencer. Og jeg tror, at hvis jeg efteruddanner mig, er der større muligheder for at få job, fortalte hun.
Det var femte gang, at HK MidtVest arrangerede Karrierecafé. Afdelingen var i dagens anledning udvidet med en pølsevogn, som mange af gæsterne lagde vejen forbi.

Arbejdsmarked HK-medlemmer Karriere Karriereudvikling

Du kan også få vejledning om Efteruddannelse


Bestil tid her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk