HK.dk logo

Mette deltog i åbent hus og fik job

29. marts 2016  |  MidtVest  | 

Mette Jessen er én af mange nye medarbejdere hos Udbetaling Danmark i Holstebro, der går fra 140 til 220 medarbejdere, fordi nye opgaver er på vej.

Tirsdag 12. januar 2016 slog Udbetaling Danmark ved et åbent hus arrangement dørene op for HK MidtVests medlemmer. 
Besøget var kommet i stand gennem tillidsrepræsentant Inge Odgaard Christensen, som havde talt med Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest, om, at det ville være en god idé at vise Udbetaling Danmark centret i Holstebro frem.
Mange i området har kørt forbi den markante trekantede bygning på Hostrupsvej ved Ringvejen. Men de færreste kender arbejdspladsen indefra og ved, hvilke opgaver medarbejderne beskæftiger sig med. 

Sendte CV og kom til samtale

Mette Jessen og Mathis Dürr Toft-Jensen ved skrivebordet.

Mette Jessen er i øjeblikket under oplæring til kunderådgiver. Hun skal have kontakt med borgere, som bor i udlandet, og som er berettiget til dansk pension. I baggrunden ses hendes leder Mathis Dürr Toft-Jensen.

Ét af de godt 80 HK-medlemmer, der valgte at lægge vejen forbi, var 29-årige Mette Jessen fra Holstebro. Hun er uddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration fra Aarhus Universitet i 2009. 
Efter fem år i London, hvor hun arbejdede som receptionist hos Dansk KFUK og samtidig som kioskmedarbejder og front of house hos Palace Theatre, vendte hun i august 2015 hjem til Holstebro.
Efter at have gået ledig i fem måneder hørte Mette Jessen ved en fællessamtale med a-kassen og jobcentret om åbent hus arrangementet og blev opfordret til at deltage. Under besøget tog hun fat i centerdirektør Lene Hougaard-Enevoldsen for at høre om jobmulighederne.
- Hun henviste mig til HR partner Susanne Schjønning Reinert, der kunne fortælle, at Udbetaling Danmark var i gang med at ansætte medarbejdere til afdelingen for International Pension og, at jeg kunne prøve at sende mit CV. 
- Det gjorde jeg og blev opfordret til at sende en motiveret ansøgning, og så gik det pludselig stærkt. Jeg blev indkaldt til samtale og herefter til anden samtale. Det var en onsdag, og en time efter fik jeg at vide, at jeg kunne starte 1. februar, hvilket allerede var om mandagen, fortæller hun.

Under oplæring til kunderådgiver

Mette Jessen og kollegerne hos Udbetaling Danmark i Holstebro i gang med at lave gymnastik.

To gange om dagen er der gymnastik for medarbejderne hos Udbetaling Danmark i Holstebro. Gymnastikken skal forebygge myoser.

Mette Jessen er i øjeblikket under oplæring til kunderådgiver. Hun skal have kontakt med borgere, som bor i udlandet, og som er berettiget til dansk pension.
Som led i ”Bedre balance” - Regeringens udflytning af statslige arbejdspladser - overtager Udbetaling Danmark i Holstebro en række opgaver. Foruden udbetaling af international pension drejer det sig om opgaver fra Statens Administration. Ved udgangen af året skal medarbejderstaben derfor være vokset fra 140 til 220.
- Jeg synes, der er blevet taget rigtigt godt imod os. Vi er stille og roligt blevet introduceret til forskellige områder, og jeg synes, arbejdet er spændende og afvekslende. 
- Der er en god personalepolitik, og vi har blandt andet gymnastik to gange om dagen for at forebygge myoser, fortæller Mette.
- Før, jeg besøgte Udbetaling Danmark, kendte jeg ikke til arbejdspladsen, og havde jeg set et jobopslag, var det ikke sikkert, at jeg ville have søgt. Men ved åbent hus arrangementet hørte jeg om arbejdsområderne, opgaver og om mulighederne for kompetenceudvikling og de gode forhold på arbejdspladsen. Og jeg synes, det er en god idé, at HK tager initiativ til sådan et arrangement, beretter hun.

Kendskab til arbejdspladsen øget

Også fra Mathis Dürr Toft-Jensen, der er sektionschef for afdelingen International Pension Holstebro og Mettes leder, er der rosende ord til arrangementet.

- Det er altid rart at få lov at fortælle, hvem vi er som virksomhed. Ved at invitere HK-medlemmer inden for øger vi kendskabet til Udbetaling Danmark og får en bedre forankring i lokalsamfundet, og det har bare været en bonus, at vi på baggrund af arrangementet har kunnet ansætte en ny medarbejder, siger han.

ATP Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark blev etableret som følge af en aftale i 2010 mellem Kommunernes Landsforening og den daværende regering. Her besluttede man at centralisere en del af de udbetalingsopgaver, som dengang blev varetaget i kommunerne.  Regeringen valgte at overflytte en række opgaver med udbetaling af pension, boligstøtte, børnepenge og barselsdagpenge fra 98 kommuner til fem centrale Udbetaling Danmark-centre landet over.

Centrene, som bliver drevet af ATP, udbetaler i dag ca. 202 milliarder kroner om året til godt 2,3 millioner borgere. De ansatte besvarer omkring 2 millioner telefonhenvendelser og håndterer godt 1 million indkomne breve, blanketter og digital post. Fra centrene bliver der årligt sendt 9 millioner breve til danskerne.

Ansættelse Udflytning HK-medlemmer

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook
lokale kurser
nyheder & debat


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk