HK.dk logo

Minister får kritik for jobreformer

04. april 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Statsrevisorerne kritiserer beskæftigelsesministeriet for implementeringen af reformerne af førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælp.

Beskæftigelsesministeriet får skarp kritik af Statsrevisorerne for implementeringen af de seneste reformer på beskæftigelsesområdet. Kommunerne har simpelthen ikke haft et godt nok grundlag til at føre de fire seneste reformer ud i livet, det drejer sig om førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælpsreformen.

”Statsrevisorerne finder det ikke tilfredsstillende, at Beskæftigelsesministeriet først meget sent sørgede for et sikkert grundlag for kommunernes udmøntning af reformerne i praksis. Kommunerne har derfor haft vanskeligt ved at sagsbehandle og yde borgerne en korrekt og effektiv vejledning i den første tid efter reformernes ikrafttræden,” lyder kritikken, der kan læses her.

Helt umenneskelige arbejdsvilkår

Kritikken går derudover på, at ingen af bekendtgørelserne og vejledningerne til kommunerne blev offentliggjort mere en syv arbejdsdage før, reformerne trådte i kraft. Fire af reformerne blev faktisk først offentliggjort efter loven var trådt i kraft. Og heller ikke rammerne for de kommunale it-systemer, som er vigtige arbejdsredskaber for sagsbehandlerne, var klar til tiden, lyder det i kritikken fra Statsrevisorerne.

- Det er helt urimeligt, hvad medarbejderne på jobcentrene har været udsat for i de senere år. Vi har igen og igen rejst den kritik, som Statsrevisorerne udtaler i beretningen. Den er alvorlig, og den er fuldt berettiget. Jeg håber og forventer, at politikerne tager den seriøst og at de lægger sig i selen for, at medarbejderne får væsentligt bedre vilkår for at udføre deres arbejde, siger Mads Samsing, næstformand i HK Kommunal.


Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk