HK.dk logo

Statsansatte nordjyder fik inspiration til uddannelse

05. april 2016  |  Nordjylland  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Uddannelsesmarked i Aalborg var det første af en række medlemsarrangementer landet over som led i HK Stats karrierekampagne.


- Det er nødvendigt at uddanne sig. Både for ikke at gå i stå og for at holde sig attraktiv på arbejdsmarkedet.

Sådan siger Trine Schmidt, der er HK’er hos Forsvarets Regnskabsstyrelse i Hjørring og en af godt tres statsligt ansatte nordjyske HK’ere, der 4. april deltog i HK Stats medlemsarrangement i Aalborg om uddannelse.

- Jeg søger inspiration til uddannelse - og til hvordan jeg overbeviser min arbejdsplads om, at jeg skal uddannes, siger hun.

Arrangementet var det første af en række lignende arrangementer landet over og led i HK Stats karrierekampagne "Dine kompetencer - din fremtid". Ud over arrangementerne besøger kampagnen statslige arbejdspladser for at tale med HK-ansatte om muligheder for uddannelse og karriere.

- Det er så vigtigt, at vi hele tiden uddanner os, ikke mindst fordi vi oplever hastige forandringer i vores job og organisationerne, vi er ansat i. Som HK’ere skal vi kunne favne disse forandringer, siger formand for HK Stat Rita Bundgaard om baggrunden for kampagnen.


karriere

Uddannelsesmarked
HK-huset i Aalborg var omdannet til en markedsplads, hvor deltagerne kunne søge råd om uddannelse ved stande med uddannelsesinstitutionerne EUC Nord, UCN Act2learn, Aalborg Handelsskole og Metropol. 

På skift gav skolerne desuden oplæg om forskellige muligheder for uddannelse, fx akademi- og diplomuddannelser, individuelle uddannelsesplaner og realkompetencevurdering, der giver merit for tidligere uddannelser og praktisk erhvervserfaring. Også HK’ere, der selv har været uddannelsesaktive, øste af deres erfaringer.

Dagen sluttede med et foredrag af motivationsekspert Mark Anthony, der med humor og indlevelse gav en peptalk om at sætte sig selv op til at få det meste ud af dagen, arbejdet og livet.

- Vi bruger en tredjedel af vores vågne tid på arbejdspladsen. Så det er ok at have det sjovt, mens vi er på arbejdet. Det handler om at finde ud af, hvad man virkelig vil - og så gøre det. Og så hele tiden minde sig selv om, hvorfor man vil det, mens man gør det, lød opfordringen.


LÆS MERE OM KARRIEREKAMPAGNEN


- Godt at få afklaret muligheder

Fernanda Mejlholm arbejder hos Fødevarestyrelsen i Aalborg:

- Jeg er uddannet dyrlæge i Brasilien, men uddannelsen er ikke godkendt i Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at høre om mine muligheder for uddannelse, der kan bygge videre på min dyrlægeuddannelse og som jeg måske kan få merit til. Jeg er åben for mange muligheder og er specielt interesseret i diplomuddannelserne. Derfor er det godt at møde uddannelsesinstitutionerne og få afklaret de spørgsmål, jeg har. Dagen har også givet mig inspiration til at bruge karrieretelefonen.

- Nødvendigt at uddanne sig

Trine Schmidt arbejder hos Forsvarets Regnskabsstyrelse i Hjørring:

- Jeg deltager for at få inspiration til uddannelse – og også for at få lidt inspiration til at overbevise min arbejdsplads om, at jeg skal have uddannelse. Det er nødvendig at uddanne sig, så man ikke går i stå og kan holde sig attraktiv på arbejdsmarkedet. Jeg har allerede undersøgt forskellige muligheder på nettet, men det er rigtig godt, at det hele er samlet på ét sted; det gør det lettere at få afklaret muligheder og spørgsmål. Jeg går efter en uddannelse i kommunikation, hvilket supplerer min projektlederuddannelse og er blevet bekræftet i, at det er det, jeg vil.

Karrierekampagnen

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk