HK.dk logo

Antallet af ekstraordinære job stiger eksplosivt

06. april 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På 15 år er andelen af danskere i støttejob tredoblet. Stigningen skyldes især fleksjobordningen.

Stadig flere danskere går på arbejde med støtte fra det offentlige. Hvor én procent af de beskæftigede danskere i 1998 gik på arbejde med støtte fra det offentlige, havde mere end tre procent i 2013 et job med offentlig støtte. Det viser en ny undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

Torben Tranæs, økonomisk vismand og forskningsdirektør i SFI, betegner udviklingen som en ’stille revolution’, der viser, at det danske arbejdsmarked på bare 15 år er blevet meget mere rummeligt. Og ifølge forskningsdirektøren tyder meget på, at stigningen især skyldes fleksjobordningen. To ud af tre af de støttede job er besat af fleksjobbere.

Den samlede beskæftigelse løftes

Ingen ved imidlertid, om de tre procent med et støttet job også har øget beskæftigelsen med tre procent, eller om de mange ordninger bogstaveligt talt bare har flyttet rundt på problemerne.

Med de mange ordninger kan der derfor være tale om det, som økonomer kalder for et ’dødvægtstab’, fordi nogle borgere kan gå på arbejde med støtte fra det offentlige, selv om de kunne have været i job, også uden støtten. Torben Tranæs mener dog ifølge Mandag Morgen, at meget tyder på, at de støttede job har formået at løfte den samlede beskæftigelse. 

SFI’s undersøgelse omfatter i alt syv forskellige typer af job med støtte fra det offentlige. Ud over fleksjobberne er der tale om ansættelse med løntilskud, jobrotation, skånejob, servicejob, revalidering og voksenlærlinge.Arbejdsmarked Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk