HK.dk logo

Undersøgelse: Patienterne vil have personale og pleje

06. april 2016  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fagforbund: Patienterne skal have den bedste behandling, den rette pleje og de varmeste hænder. Og det kan kun personalet give.

Hvordan sikrer vi, at patienterne får det, de efterspørger? Hvordan sikrer vi personale, behandling og pleje til syge danskere? Det giver Bodil Otto og en række andre fagforeningsformænd et bud på på dagensmedicin.dk.

- Adskil medicin og andre svært styrbare udgifter fra driften, så sygehusdriften stabiliseres. Lad staten finansiere en medicingaranti på sygehusområdet. Og giv patienterne det, de efterspørger: personale, behandling og pleje, lyder det fra Bodil Otto og de andre formænd i Sygehussamarbejdet.

Fantasiløse regioner

Forslaget kommer oven på endnu en melding fra Danske Regioner, som mener der skal spares personale på grund af forhøjede udgifter til medicin.

- Danske Regioners fantasi strækker sig desværre kun til at lade de sygehusansatte betale prisen i form af fyringer. Når medarbejderne forsvinder fra afdelingerne, går det selvsagt ud over patienterne – der bliver mindre tid til omsorg, færre samtaler; i stedet sniger stress og risiko for utilsigtede hændelser sig ind, hedder det i artiklen.

Og det er paradoksalt, da det netop er mangel på personale på sygehusene, der bekymrer danskerne allermest, når de skal vurdere sygehusområdets udfordringer. Det er ikke dyr medicin eller kostbart udstyr, der står øverst på danskernes ønskeliste, viser en Epinion-undersøgelse, som Sygehussamarbejdet har fået foretaget.

Du kan læse hele artiklen på dagensmedicin.dk

Hvis du vil læse den rapport, som er lavet af Sygehussamarbejdet, så kan du downloade den her.


Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk