HK.dk logo

Flygtningeudgifter kan sprænge økonomiaftale

07. april 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunernes aftalte serviceramme kan kollidere med budgetloven, når behovet for udgifter til flygtninge skal tilgodeses.

Flere borgmestre melder sig parat til at sprænge den lokale serviceramme for at undgå, at udgifter til flygtninge skal føre til besparelser på andre velfærdsområder. Det viser en rundspørge foretaget af Altinget.dk.

Otte borgmestre svarer bekræftende på, at de med åbne øjne agter at overskride kommunens serviceramme for at undgå, at modtagelsen af flygtninge skal føre til modgående besparelser på andre serviceområder – til trods for, at der med budgetloven er indført lovfæstede sanktioner, hvis kommunerne samlet set overskrider deres budgetter.

Kold over for budgetteknik

Blandt dem er Joy Mogensen (S) fra Roskilde, der ikke er parat til at lade ’budgettekniske hensyn’ stå i vejen for integrationen.

- Jeg er fuldstændig kold over for en eller anden budgetteknisk lov, når vi står i den her ekstraordinære situation. Det er himmelråbende grotesk, hvis vi vil skulle ende med at lave en dårligere integrationsindsats, som vil kunne betyde større pres på samfundet mange år frem i tiden, siger Joy Mogensen til Altinget.dk.

Af rundspørge fremgår det også, at 12 borgmestre forventer, at merudgifterne til flygtninge risikerer at bringe deres kommune på kollisionskurs med servicerammen.

Der er dog også en stor gruppe af borgmestre, ikke er parate til at sprænge servicerammen. 18 siger direkte nej, mens 14 svarer ’ved ikke’. To kommuner har status af 0-kommuner og modtager derfor ingen nye flygtninge.


Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk