HK.dk logo

HK: De samme karakterkrav bør gælde for alle

07. april 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringens gymnasieudspil foreslår lavere karakterkrav til EUX end til de gymnasiale uddannelser. Det sender et uberettiget og uheldigt signal om, at andre uddannelser er ”finere” end EUX, mener HK’s formand.

En karakter på 4 i dansk og matematik vil fremover være kravet for at komme ind på en af de gymnasiale uddannelser. Med mindre man søger ind på et EUX-forløb - for så vil det tilsvarende krav fortsat være 2.

Det er, hvad regeringen foreslår i sit udspil til en gymnasiereform, som den præsenterede i dag. Dermed sender regeringen et kedeligt signal til de unge om, at kravene til dem, der vælger EUX, er mindre end på de gymnasiale uddannelser, mener formand for HK, Kim Simonsen:

- Undervisningsminister Ellen Trane Nørby har gentagne gange sagt, at ingen uddannelse er finere end andre. Det kan jeg kun erklære mig enig i. Men når man har til hensigt at ’ligestille’ uddannelserne, bør man selvfølgelig ikke indføre forskellige adgangskrav, siger Kim Simonsen.

- Hvis vi gør forskel på den måde, vil mange tro, at det almene gymnasium er "finere" og "sværere". Og det er jo ikke tilfældet, siger han.

Derudover mener Kim Simonsen, at regeringens gymnasieudspil på andre områder indeholder gode takter. Det gælder blandt andet ambitionen om at styrke fagligheden og mindske frafaldet. Men det er ærgerligt, hvis det lavere karakterkrav til EUX faktisk ender med at være en del af den færdige reform:

- EUX skal være de unges førstevalg og et reelt alternativ til en studentereksamen. Derfor håber jeg på, at der bliver rettet op på de forskellige adgangskrav under de kommende forhandlinger om gymnasiereformen. Kort sagt skal alle uddannelser, der ender på –x, sidestilles, siger Kim Simonsen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk