HK.dk logo

Ny formand for HK Nordjylland

07. april 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mette Lyndgaard Pedersen blev enstemmigt valgt på repræsentantskabsmøde 7. april


Mette Lyndgaard Pedersen er ny formand for HK Nordjylland.

De godt 26.000 medlemmer af HK Nordjylland har fået ny formand.

På fagforeningens repræsentantskabsmøde 7. april blev Mette Lyndgaard Pedersen valgt uden modkandidat. Hun afløser Ivan Ziegler, der efter tolv år på posten har valgt at trække sig for at søge nye udfordringer.

Mette Lyndgaard Pedersen har de seneste to år været formand for HK Stat Nordjylland, der er faglig sektor for landsdelens statsansatte HK’ere. Indtil hun i 2014 blev hentet til fagforeningen som sektorformand, var hun ansat hos Nordjyllands Politi, hvor hun fra 2012 var de HK-ansattes tillidsrepræsentant.

Mette Lyndgaard Pedersen er 41 år, gift og bor på Gjøl med mand og tre børn på 20, 18 og 13 år.

- Jeg vil gerne gøre HK Nordjylland endnu mere synlig, toneangivende og gennemslagskraftig, siger Mette Lyndgaard Pedersen.

- Fagbevægelsen – også HK – er i disse år i skarp konkurrence med såkaldt billige alternativer. Derfor skal vi blive endnu bedre til at aktivt at vise, hvordan sammenhold i de rigtige, overenskomstbærende fagforeninger gavner den enkelte i arbejdslivet. Jeg vil gerne vise, at fællesskabet i HK ikke er en tvang, men en forudsætning for at sikre rettigheder på arbejdspladsen.

Med valget forlader Mette Lyndgaard Pedersen posten som formand for HK Nordjyllands statssektor. Her tager næstformand Nanna Sahl, der er tillidsrepræsentant hos Tinglysningsretten i Hobro, over, indtil der kan holdes en ekstraordinær generalforsamling med valg af ny formand.

Samlede nordjyske HK-afdelinger

Ivan Ziegler

Ivan Ziegler blev valgt som formand for HK Nordjylland i 2004 efter i 14 år at have været formand for fagforeningens kommunale sektor. Han stod i de følgende år i spidsen for fusioner med andre nordjyske HK-afdelinger, så fagforeningen i dag dækker hele den nordjyske region minus Mors.

Som formand har Ivan Ziegler repræsenteret HK Nordjylland og fagbevægelsen i en række bestyrelser og udvalg, bl.a. lokale og regionale arbejdsmarkedsråd, som næstformand for Aalborg Handelsskole og internt i HK’s hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

- Det har været en spændende og udfordrende opgave i så mange år at stå i spidsen for en af landsdelens største fagforeninger. Jeg er imidlertid blevet 52 år og har erkendt, at hvis skal jeg nå at prøve kræfter med noget andet, så skal det være nu, siger Ivan Ziegler.

HK Nordjylland holder afskedsreception for Ivan Ziegler onsdag 27. april kl. 14-16.30 i HK-huset i Aalborg.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk