HK.dk logo

Ny ungdomskonsulent: De unge vil ikke have rockkoncerter, men ansvar

08. april 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK’s nye ungdomskonsulent, 23-årige Kathrine Møller, ser det som en vigtig opgave at få de fagligt aktive unge til at stråleDet er en myte, at der skal rockkoncerter og andet gøgl til, hvis man vil tiltrække aktive unge mennesker til sin organisation. Det mener HK Sydjyllands nye ungdomskonsulent, den 23-årige Kathrine Møller.
Det allervigtigste er faktisk, at de unge bliver taget seriøst og givet ansvar.
- Alle taler om, at det er vigtigt at lytte til de unge. Men når det kommer til stykket, tør ”de voksne” alligevel ikke at overlade dem seriøst arbejde. Der er en forventning om, at unge mennesker er flyvske og ikke kan klare benarbejdet med rigtige møder og længerevarende kampagner. Men min oplevelse er, at man sagtens kan betro unge mennesker ansvar, siger Kathrine Møller.

De unge vil gerne være med, selvom der ikke er fest bagefter

Hun har både personlig og faglig erfaring at bakke sin holdning op med.
Den unge kultursociolog har blandt andet arbejdet som eventmager i Esbjerg Kommune, hvor hun har arrangeret ungdomskonference og ungeråd.
Og for få år tilbage var hun selv det engagerede og frivilligt knoklende unge menneske, der blandt andet kæmpede for at gøre sin skole til ”Fair Trade Gymnasium”.
- Dengang ville jeg hellere end gerne sidde med ved møderne og lægge en masse timer i det. Og der behøvede ikke at være en fest bagefter, siger hun med et smil.
Kathrine Møller ser det derfor som en vigtig opgave som ungdomskonsulent at få de fagligt aktive unge til at ”shine”, som hun kalder det.
- De skal føle, at de bliver taget seriøst, og at de kan udrette noget, siger hun.

HK’ere er meget andet end halvgamle bogholdere

Som ungdomskonsulent i HK Sydjylland skal Kathrine Møller blandt andet stå i spidsen for Jobpatruljen, hvor hun sammen med frivillige unge vil tage ud og undersøge, om arbejdsgivere overholder alle regler i forbindelse med fritidsjob. Den nye ungdomskonsulent har også planlagt en turné rundt til alle områdets videregående uddannelser, og hun ser en stor opgave i at danne stærke, faglige netværk for unge i regionen.
- HK har en kampagne til unge, der hedder ”Fremtidens Talenter”. Det er en fremragende titel, der beskriver, hvor mit fokus vil være. De unge skal gerne finde ud af, at HK’eren ikke bare er den rare, ældre dame, der laver deres lønseddel. HK’ere spænder vidt, om en HK’er har bestemt også mulighed for at gøre karriere og stige i graderne, understreger Kathrine Møller.

Unge Studerende Fremtidens Talenter

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk